Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (4)Автореферати дисертацій (38)Книжкові видання та компакт-диски (356)Журнали та продовжувані видання (376)
Пошуковий запит: (<.>U=Л83$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 522
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Ковальов О. В. 
Реконструкція хлібопекарської печі ФТЛ-2 / О. В. Ковальов, А. М. Мартиненко, О. Л. Олійник, Ю. В. Осауленко, М. Р. Штоквиш // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 122-123. - укp.

Реконструкція печі ФТЛ-2 спрямована на створення універсальної печі, в якій буде можливо випікати хліб як із пшеничного, так і з житнього борошна. Для реалізації такої реконструкції привідну зірочку винесли вперед і встановили попередню камеру. Це дало змогу задавати потрібну температуру в початковій зоні.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.4-51-09

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Лісовенко О. Т. 
Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв : Підруч. для студ. вищ. техн. закл. освіти / О. Т. Лісовенко, О. А. Руденко-Грицюк, І. М. Литовченко, С. Д. Дудко, І. В. Зірніс, С. І. Сидоренко, О. В. Ковальов, І. О. Лісовенко, М. Є. Чернов, А. Г. Котенко; ред.: О. Т. Лісовенко; Акад. інж. наук України. - К. : Наук. думка, 2000. - 282 c. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Розглянуто процеси, що відбуваються у робочих камерах технологічного обладнання, а також властивості сировини, напівфабрикатів і готових виробів хлібопекарського виробництва. Значну увагу приділено машинно-апаратурним схемам виробництва хлібобулочних та макаронних виробів. Детально проаналізовано робочий процес тістоподільних машин. Окремі розділи присвячено комплексно-механізованій лінії марки ЛО2-ХІМ для виробництва пряників з начинкою, перспективним конструкціям хлібопекарських печей, механізованим тунельним сушаркам тощо.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-5 я73 + Л839-5 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: СО24209 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Задорожний І. М. 
Товарознавство продовольчих товарів. Зерноборошняні товари : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / І. М. Задорожний, В. В. Гаврилишин; Львів. комерц. акад. - Л. : Компакт ЛВ, 2004. - 304 c. - Бібліогр.: 96 назв. - укp.

Охарактеризовано стан світового виробництва зерна, споживні властивості, класифікацію та асортимент крупів, борошна, макаронних і хлібобулочних виробів. У контексті окремих груп товарів виділено ознаки класифікації, формування асортименту, подано їх товарознавчу характеристику. Увагу приділено питанням визначення якості, пакування, маркування, транспортування та зберігання товарів.

Охарактеризовано состояние мирового производства зерна, потребительские свойства, классификацию и ассортимент круп, муки, макаронных и хлебобулочных изделий. В контексте отдельных групп товаров выделены признаки классификации, формирования ассортимента, представлена их товароведческая характеристика. Внимание уделено вопросам определения качества, упаковки, маркировки, транспортировки и хранения товаров.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л82-9 я73-1 + Л83-9 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА661280 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Юрчак В. Г. 
Оптимізація та вдосконалення технологічних процесів галузі : Конспект лекцій для студ. спец. 7.091702 "Технологія хліба, кондитер., макарон. виробів і харчоконцентратів" ден. форми навчання / В. Г. Юрчак; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2002. - 62 c. - Бібліогр.: с.60-62. - укp.

Розкрито суть основних понять оптимізації технологічних процесів галузі, зокрема, процесорів, операторної схеми процесу, функціональної схеми технологічного процесу. Запропоновано класифікацію технологічних систем хлібопекарського виробництва, а також математичних моделей за видом використаних залежностей. Обгрунтовано вибір критерію оптимальності технологічних процесів.

Раскрыто содержание основных понятий оптимизации технологических процессов отрасли, в частности, процессоров, операторной схемы процесса, функциональной схемы технологического процесса. Предложены классификации технологических систем хлебопекарского производства, а также математических моделей по видам используемых зависимостей. Обоснован выбор критерия оптимальности технологических процессов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83я73-2

Шифр НБУВ: ВА634896 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Салухіна Н. Г. 
Товарознавство зерноборошняних товарів : Підруч. Т. 2 / Н. Г. Салухіна, А. А. Самойленко, В. В. Ващенко; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2002. - 356 c. - (Сер. "Товарознавство"). - Библиогр.: 74 назв. - укp.

Проаналізовано стан ринку та перспективи розвитку зернового господарства України. Висвітлено планові завдання вирощування зернових культур за природнокліматичними зонами України до 2005 р. Наведено сучасну класифікацію зерна та зерноборошняних товарів, новий асортимент крупів і круп'яних концентратів, борошна, макаронних і хлібобулочних виробів, оцінку якості зерноборошняних товарів відповідно до нових стандартів України, розглянуто питання організації, умов, строків зберігання та процесів їх транспортування.

Проанализированы состояние рынка и перспективы развития зернового хозяйства Украины. Освещены плановые задания выращивания зерновых культур по природноклиматическим зонам Украины до 2005 г. Приведены современная классификация зерна и зерномучных товаров, новый ассортимент круп и крупяных концентратов, муки, макаронных и хлебобулочных изделий, оценка качества зерномучных товаров в соответствии с новыми стандартами Украины, рассмотрены вопросы организации, условий, сроков хранения и процессов их транспортировки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л82-9я73 + Л83-9я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: В347443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Дробот В. І. 
Технологія хлібопекарського виробництва : Підруч. / В. І. Дробот. - К. : Техніка, 2006. - 408 c. - Бібліогр.: с. 402-403. - укp.

Розглянуто технологічні властивості сировини, що використовується у хлібопеченні, висвітлено питання її взаємозаміни та зберігання. Наведено сучасні технології виготовлення хлібобулочних виробів. Описано основні види обладнання, технологічні стадії й операції, що використовуються як на сучасних хлібозаводах, так і в пекарнях. Подано розрахунки виробничих рецептур. Висвітлено біохімічні та мікробіологічні процеси на різних стадіях технологічного процесу. Розглянуто питання виготовлення рідких дріжджів і молочнокислих заквасок.

Рассмотрены технологические свойства сырья, применяемого в хлебопекарстве, освещены вопросы его взаимозамены и сохранения. Приведены современные технологии изготовления хлебобулочных изделий. Описаны основные виды оборудования, технологические стадии и операции, используемые как на современных хлебозаводах, так и в пекарнях. Подан расчет производственных рецептур. Освещены биохимические и микробиологические процессы на разных стадиях технологического процесса. Рассмотрены вопросы изготовления жидких дрожжей и молочнокислых заквасок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83я72

Шифр НБУВ: ВА680541 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Харчові технології - 2005 : Тези доп. міжнар. наук.-практ. конф., 12 - 14 жовт. 2005 р., Одеса / ред.: Б. В. Єгоров; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О. : ТЭС, 2005. - 158 c. - укp. - рус.

Проанализированы опыт практической реализации принципа оптимизации дозирования детских гомогенных плодоовощных смесей, а также влияние термического воздействия на сохранение качества при производстве концентрированных томатных продуктов, мелкодисперсного измельчения на антоциановый пигментный комплекс порошкообразных красителей-БАД из ягод. Освещены особенности технологии производства джемов с пониженной энергетической ценностью, использования барьерной технологии для решения проблем теплового консервирования гидробионтов. Приведена сравнительная характеристика различных способов использования продуктов лизиса дрожжевой клетки в технологии виноделия, осуществлено экспериментальное моделирование процессов низкотемпературного разделения виноматериалов. Рассмотрены проблемы автоматизации информационных систем пищевых предприятий, создания энергосберегающих холодильников абсорбиционного типа для фермерских и крестьянских хозяйств Украины.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л82 я431(0) + Л83 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС41894 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Хлібопродукти - 2005 : Тези доп. V міжнар. наук.-практ. конф., 14 - 16 верес. 2005 р., Одеса / ред.: Б. В. Єгоров; Одес. нац. акад. харч. технологій, "Хлібопродукти-2005", міжнародна науково-практична конференція (5+ 2005+ Одеса). - О. : Вид. центр "ТЭС", 2005. - 137 c. - укp. - рус.

Освещены актуальные проблемы развития зерноперерабатывающей, комбикормовой и хлебопекарной отраслей Украины. Рассмотрены особености разработки методов оценки и улучшения качества семян зерновых культур, исследования эффективности работы прийомных устройств железнодорожного транспорта продольного типа, использования металлических зернохранилищ, совершенствования технологии первичной обработки и хранения зерна сориза. Проанализировано влияние условий уборки на активность свободно-радикальных процессов в семенах озимой пшеницы, приведены возможные пути очистки производственных сточных вод мукомольных заводов. Осуществлено математическое моделирование тестоприготовления для хлеба белого, предложена методика сенсорометрической оценки аромата хлебобулочных изделий.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л82 я431(0) + Л83 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС41897 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Вісник Львівської комерційної академії / ред.: Б. Д. Семак. - Л., 2007. - 178 с. - (Сер. товарозн.; Вип. 8). - укp.

Проаналізовано вплив нетрадиційних домішок на покращення амінокислотного складу вафель. Описано антиоксидантні властивості домішок, що покращують здобне печиво рослинного походження, рослинних домішок на твердих жирах. Розглянуто питання дослідження наявності збудників картопляної хвороби хліба та інших спороутворювальних бактерій в борошні, прогнозування змін якості хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів під час зберігання. Визначено мінеральний склад солодких страв, збагачених розторопшею.

Проанализировано влияние нетрадиционных примесей на улучшение аминокислотного состава вафель. Описаны антиоксидантные свойства примесей, улучшающих сдобное печенье растительного происхождения, растительных примесей на твердых жирах. Рассмотрены вопросы исследования наличия возбудителей картофельной болезни хлеба и других спорообразующих бактерий в муке, прогнозирования изменений качества хлебобулочных и мучных кондитерских изделий при хранении. Определен минеральный состав сладких блюд, обогащенных расторопшей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83я54(4УКР)3 + Л865я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж69765/тов. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Лисюк Г. М. 
Технологія борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів : навч. посіб. / Г. М. Лисюк, О. В. Самохвалова, З. І. Кучерук, О. М. Постнова, С. Г. Олійник, М. В. Артамонова, О. В. Нєміріч, О. Т. Старчаєнко, П. О. Карпенко. - Суми : Унів. кн., 2009. - 464 c. - Бібліогр.: с. 461-463. - укp.

Наведено інформацію про сировину для виробництва кондитерських і хлібобулочних виробів, харчові та дієтичні домішки, різноманітні композитні суміші. Викладено вимоги до зберігання сировини та підготовки її до виробництва. Розглянуто наукові основи тістоутворення, технології різних видів тіста, випічних і оздоблювальних напівфабрикатів, процеси та способи художнього оздоблення тортів, тістечок і печива. Описано технології продукції спеціального призначення, національних кондитерських виробів. Наведено відомості щодо розрахунку рецептур цієї продукції, контролю й управління якістю, санітарних норм до виробництва.

Представлена информация о сырье для производства кондитерских и хлебобулочных изделий, пищевых и диетических добавках, разнообразных композитных смесях. Изложены требования к сохранению сырья и подготовке его к производству. Рассмотрены научные основы тестообразования, технологии разных видов теста, выпечных и отделочных полуфабрикатов, процессы и способы художественной отделки тортов, пирожных и печенья. Изложены технологии продукции специального назначения, национальных кондитерских изделий. Представлены сведения о расчете рецептур этой продукции, контроле и управлении качеством, санитарных нормах к производству.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83 я73 + Л865 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА713948 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Невмитий В. О. 
Формальна модель автоматизованого організаційно-технологічного управління хлібопекарним виробництвом / В. О. Невмитий // Вестн. Херсон. гос. техн. ун-та. - 2003. - № 3(19). - С. 322-325. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто задачу побудови формальної структури автоматизованої системи організаційно-технологічного керування хлібопекарного виробництва та формалізацію процесів керування в ній з класичних позицій системного підходу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-5-05

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69571 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Цюпка С. С. 
Тістоготувальний агрегат / С. С. Цюпка, О. В. Ковальов, А. М. Мартиненко, Н. В. Олійник, В. К. Остапенко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 102-104. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Запропоновано тістоготувальний агрегат, що містить конвеєри для бродіння опари та тіста на виробку хліба масових сортів. Показано, що застосування цього агрегату забезпечить рівномірне бродіння опари та тіста та позбавить їх від надмірного механічного впливу під час транспортування, що підвищить якість готових виробів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.2-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Зубченко В. С. 
Зміна ферментативної активності хлібопекарських дріжджів під дією магнітного поля / В. С. Зубченко, А. М. Король, Л. В. Ткаченко, Н. Є. Бейко // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 34-36. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено результати дослідження впливу постійного магнітного поля на продуктивність та ферментативну активність хлібопекарських дріжджів. Встановлено оптимальні значення постійного магнітного поля та тривалість його дії для досягнення позитивного ефекту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.23-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Полодюк В. С. 
Ефективність використання лецитину в хлібопеченні / В. С. Полодюк, Л. Ю. Арсеньєва, В. Ф. Доценко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 35-38. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Розглянуто вплив соєвого лецитину на показники якості хліба з пшеничного борошна та процес черствіння. Наведено характеристики лецитинів різних типів, методи їх одержання та використання. Вивчено вплив сухого знежиреного соєвого лецитину на кількість та якість клейковини, реологічні властивості тіста. Проведено порівняння впливів соєвого лецитину та соняшникового фосфатидного концентрату на показники якості готових виробів і пружно-еластичні властивості м'якушки в процесі зберігання. З'ясовано, що ефективніше впливає на показники якості хліба та сприяє подовженню терміна зберігання свіжості знежирений соєвий лецитин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Арсеньєва Л. Ю. 
Вплив різних носіїв селену на мікробіологічні процеси в напівфабрикатах хлібопекарського виробництва / Л. Ю. Арсеньєва, М. М. Антонюк, Л. О. Герасименко, Б. І. Хіврич, В. Ф. Доценко // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 26-27. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Досліджено вплив різних носіїв селену на бродильну мікрофлору напівфабрикатів хлібопекарського виробництва. Одержано результати, які дозволяють прогнозувати певне підвищення якості хлібобулочних виробів, збагачених селеном за допомогою солоду сої, що містить селен.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-32

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Аксьонова І. В. 
Використання селенозбагачених дріжджів у хлібопекарському виробництві / І. В. Аксьонова, М. М. Антонюк, Ю. В. Устинов, О. В. Стабнікова // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 22-25. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Вивчено можливість використання селенозбагачених дріжджів у хлібопекарській промисловості. Показано необхідність введення цукру в рецептуру тіста та збільшення тривалості розстаювання напівфабрикатів для виготовлення селенозбагачених булочних виробів профілактичного призначення високої якості зі збереженням основних параметрів технологічного процесу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.23-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Стабнікова О. В. 
Вибір режиму культивування хлібопекарських дріжджів на селеновмісному живильному середовищі / О. В. Стабнікова, Ю. В. Устинов, І. В. Ларіонова, М. М. Антонюк, І. В. Ткаченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 12-14. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Досліджено вибір оптимального режиму внесення джерела селену (у вигляді селеніту або гідроселеніту) в живильне середовище в процесі вирощування хлібопекарських дріжджів для одержання продукту високої якості. Показано недоцільність порційного внесення джерела селену в живильне середовище під час виробництва селенозбагачених дріжджів. Рекомендовано застосування одноразового внесення селеновмісного розчину на початку культивування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.23-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Масліков М. М. 
Аналіз структури споживання теплової енергії та палива на хлібозаводі / М. М. Масліков, М. О. Масліков // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 71-72. - укp.

На базі розробленої методики та програми розрахунку проаналізовано структуру споживання теплової енергії та палива на хлібозаводі №3 ВАТ "Криворіжхліб".


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-42

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Дашкевич А. О. 
Алгоритм моделювання схеми дії механізму тістомісильної машини / А. О. Дашкевич // Систем. технології. - 2006. - № 2. - С. 78-83. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто алгоритм моделювання механізму тістомісильної машини з метою дослідження швидкості і прискорень точок та розподілу кінетичної енергії механізму залежно від часу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69472 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Бараболя О. В. 
Вплив мінеральних добрив на якість макаронних виробів залежно від попередників та норм висіву насіння ярої твердої пшениці / О. В. Бараболя, Г. П. Жемела, В. В. Лучной, І. А. Панченко // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2007. - № 3. - С. 99-101. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Розглянуто вплив мінеральних добрив на якість макаронних виробів: масу сухого залишку, коефіцієнт розварюваності, втрати сухої речовини ярої твердої пшениці Харківська 27. Встановлено, за яких умов формується краща якість макаронних виробів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л839-31

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського