Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (2)Книжкові видання та компакт-диски (21)
Пошуковий запит: (<.>U=Л812.1$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 29
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Опарин С. А. 
Исследование процесса измельчения растительных отходов в мельнице ударно-отражательного действия / С. А. Опарин, П. И. Сорока, Н. И. Шишков, В. И. Зражевский // Вопр. химии и хим. технологии. - 2002. - № 4. - С. 115-118. - Библиогр.: 7 назв. - рус.

Наведено експериментальні дані з помелу рослинних матеріалів у млині ударно-відбивальної дії на різних видах відбійних елементів. Розроблено відбивальну поверхню у формі трапеції.

Приведены экспериментальные данные по размолу растительных материалов в мельнице ударно-отражательного действия на различных видах отбойных элементов. Результатом проведенных исследований стала разработка отбойной поверхности в форме трапеции.

In the paper the experimental data concerning grinding of vegetable materials in a mill of impact-reflecting action on the different types of shearing elements are presented. Development of impact surface of the trapezoidal form is the results of carried out investigations.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.1-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29143 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Снежкин Ю. Ф. 
Особенности диспергирования композиционных материалов / Ю. Ф. Снежкин, Л. А. Боряк, Р. А. Шапарь, Н. А. Дабижа // Пром. теплотехника. - 2001. - 23, № 6. - С. 68-72. - Библиогр.: 5 назв. - рус.

Наведено результати подрібнення композиційних матеріалів на прикладі соєво-морквяної суміші в кульовій дробарці МШЛ-1, лабораторному електроподрібнювачі, мікромлині 8ММ, дезінтеграторі ДЕЗИ-1М, лабораторному струминному млині з генерацією акустичного поля та вальцьовому млині ЗМ2. Одержані результати доводять, що найкращим для подрібнення композиційних матеріалів є використання молоткових млинів ударного способу дії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.1-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Семинский А. О. 
Определение кинетических характеристик пульсационного размола сои в воде / А. О. Семинский, В. Н. Марчевский // Пром. теплотехника. - 2006. - 28, № 1. - С. 61-63. - Библиогр.: 2 назв. - рус.

Представлены и проанализированы кинетические закономерности размола семян сои в воде, полученные при исследовании работы трехступенчатого роторного-пульсационного аппарата.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.13 + Л912.43

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Гуць В. С. 
Аналітичні дослідження та моделювання різання харчових продуктів / В. С. Гуць, О. О. Губеня, О. А. Коваль // Упаковка. - 2009. - № 5. - С. 38-41. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Процес різання показано як рух леза у шарі продукту. Показано вплив на зусилля різання сил тертя й адгезії. Одержані рівняння та розроблену методику апробовано у ході визначення зусилля різання хліба. Експериментально підтверджено адекватність запропонованих математичних моделей. Застосування результатів теоретичних та експериментальних досліджень надасть можливість оптимізувати процес різання та використати величину зусилля різання як характеристику консистенції продукту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.14

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Руденко Л. Д. 
Підвищення ефективності роботи пристроїв для подрібнення сипучих матеріалів / Л. Д. Руденко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 2. - С. 34-35. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено принципову схему й описано роботу пристрою для подрібнення сипучих матеріалів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Гуртовий М. В. 
Наукові основи ресурсозберігаючого розподілу овочефруктової суспензії на перфорованій поверхні : Автореф. дис... д-ра техн. наук : 05.18.12 / М. В. Гуртовий; Одес. держ. акад. харч. технологій. - О., 2002. - 32 c. - укp.

Розроблено наукові засади ресурсоощадного розподілу овочефруктової суспензії на перфорованій поверхні за умов транзитного руху суспензії й очищення поверхні билами. Проведено системний аналіз явищ, які відбуваються у масштабі отворів перфорації, робочих зон і всієї машини. Встановлено закономірності, які визначають витрати напівфабрикату через отвори перфорованої поверхні, вміст баластових частинок у відходах, взаємодію фруктових кісточок із робочими органами машин. Обгрунтовано конструктивну схему машин і запропоновано методи вибору ресурсоощадного режиму її експлуатації. Результати роботи знайшли промислове впровадження в удосконалених протиральних машинах, які забезпечують продуктивний та глибокий розподіл суспензії кісточкових і зерняткових культур, а також вторинне протирання.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.12-51-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА319520 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Гордієнко О. В. 
Розробка та дослідження обладнання для водорізання харчових продуктів : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.12 / О. В. Гордієнко; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2010. - 18 c. - укp.

Запропоновано спосіб водорізання для різання твердих харчових продуктів (ТХП). Встановлено основні фактори, що визначають процес різання ТХП за допомогою високошвидкісного струменя води. Запропоновано використовувати граничну напругу зрушення в якості показника оцінки опору ТХП під час різання їх високошвидкісним струменем води. Одержано рівняння для визначення раціональної швидкості переміщення високошвидкісного струменя води над поверхнею ТХП залежно від його фізико-механічних характеристик і величини робочого тиску. Знайдено залежність, що дозволяє визначати глибину різа ТХП з обліком основних визначальних факторів. Розроблено й експериментально досліджено нові конструкції ущільнень плунжера гідромультиплікатора двосторонньої дії установки водорізання харчових продуктів, що мають високий ресурс роботи (приблизно 800 год.). Наведено методику розрахунку параметрів установки водорізання харчових продуктів, підтверджено доцільність її впровадження у виробництво.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.14-51-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА370676 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Погребняк В. Г. 
Вплив швидкості переміщення високошвидкісного струменя води на глибину різа харчових продуктів / В. Г. Погребняк, О. В. Гордієнко // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2010. - 3, вип. 10. - С. 70-75. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Надано результати експериментальних досліджень залежності глибини різа твердих харчових продуктів від швидкості переміщення високошвидкісного струменя води відносно них з метою визначення оптимальних параметрів процесу водорізання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.14

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Юхименко Н. П. 
Оцінка енерговитрат у процесі подрібнення зернистих харчових продуктів / Н. П. Юхименко, Л. Г. Рожкова // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2011. - Вип. 11, т. 6. - С. 166-170. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Оцінено енерговитрати на процес подрібнення як відношення питомих енерговитрат на одиницю обновленої поверхні.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Гордієнко О. В. 
Розробка техніки та технології різання харчових продуктів пульсуючим високошвидкісним струменем води / О. В. Гордієнко, Р. І. Челпанов // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2011. - Вип. 11, т. 6. - С. 105-111. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Підвищено ефективність процесу водорізання харчових продуктів шляхом використання пульсуючих струменів води.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.14

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Погребняк А. В. 
Структура і динаміка струменя гідром'ясорізки / А. В. Погребняк, І. М. Заплетніков // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2010. - 3, вип. 10. - С. 3-13. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.

Вивчено особливості структури та динаміку струменя води, який є ріжучим інструментом. Показано яким чином характеристики гідроструменя пов'язані з ефективністю різання м'яса, яке має низьку температуру.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.14-51 + Л92-5-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Заплетников И. Н. 
Протирка пищевого сырья : [монография] / И. Н. Заплетников, В. А. Парамонова. - Донецк : ДонНУЭТ, 2012. - 169 c. - Бібліогр.: с. 159-169 - рус.

Рассмотрено основное протирочное оборудование пищевых производств, предложена новая классификация протирочного оборудования и проведен анализ его работы. На основе теоретического изучения закономерностей механики перемещения продукта и процесса его измельчения в результате силового воздействия рабочего органа научно обосновываются рациональные режимы обработки, для обеспечения которых предложены новые конструктивные решения. Описана инженерная методика расчета шумовых характеристик протирочных машин на стадии проектирования.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.12-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА754459 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Погребняк А. В. 
Інтенсифікація прогресу гідрорізання м'яса глибокої заморозки : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.12 / А. В. Погребняк; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк, 2011. - 19 c. - укp.

Запропоновано найбільш доцільні способи інтенсифікації процесу гідрорізання м'яса глибокої заморозки. З'ясовано, що у разі визначення раціональних параметрів соплової головки та каналу, який підводить рідину до сопла гідром'ясорізки необхідно використовувати структурні та динамічні характеристики струменів, що дозволяє одержувати гідрострумені з покращеними динамічними параметрами, а також використовувати водоазотный спосіб формування гідроабразивного струменя, у якому абразивом є кристалики льоду, що утворюються в процесі охолодження водяного струменя парами рідкого азоту, й водосольовий гідроабразивний метод. Обгрунтовано фізичний механізм взаємодії гідроструменя з замороженим м'ясом і запропоновано трирівневу шкалу оцінювання якості поверхні розрізу в м'ясі: "рваний", "рівний якісний" і "високоякісний" різи, кількісні критерії якої пов'язані з шорсткістю та хвилястістю поверхні розрізів у замороженому м'ясі. Одержано розрахункову залежність для визначення оптимальної відстані від зрізу сопла до поверхні м'яса за якого спостерігається максимальна глибина різу та залежність раціональної швидкості переміщення гідроструменя від геометричних і режимних параметрів. Розроблено рекомендації з вибору раціональних параметрів гідром'ясорізки на основі вперше одержаної розрахункової залежності для визначення глибини різу в замороженому м'ясі з урахуванням його міцнісних властивостей, оптимальної відстані між зрізом сопла та поверхнею м'яса, а також гідравлічних і режимних параметрів гідроструменя, швидкості переміщення струменя й якості його формування. На основі проведених дослідже

нь запропоновано інженерний метод розрахунку параметрів гідром'ясорізки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.216 + Л812.14

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА393267 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Харкевич В. Г. 
Влияние вида механического воздействия на создание аппаратов для измельчения хрупких пищевых материалов / В. Г. Харкевич // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2013. - Вип. 13, т. 1. - С. 33-41. - Библиогр.: 12 назв. - рус.

Приведен обзор современных способов измельчения пищевых материалов, их сравнительный анализ. Выявлен наиболее предпочтительный способ переработки хрупких пищевых материалов. Рассмотрены основные типы измельчителей ударного действия и установлено их преимущество перед другими типами установок такого класса для получения тонкодисперсных пищевых порошков.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.1-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Заплетніков І. М. 
Аналіз кінематичного дослідження механізмів подачі продукту в зону різання / І. М. Заплетніков, А. К. Пільненко // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2013. - Вип. 13, т. 1. - С. 135-141. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

У ході дослідження виявлено кінематичні параметри механізму подачі продукту, який здійснює гойдальний рух на дисковий ніж.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.14

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Папченко А. А. 
Розрахунок та проектування багатофункціональних теплогенеруючих агрегатів-гідромлинів : монографія / А. А. Папченко, С. Ф. Ковальов, М. С. Овчаренко, В. М. Липовий; Сум. держ. ун-т. - Суми , 2013. - 127 c. - Бібліогр.: с. 120-127 - укp.

Обгрунтовано доцільність використання багатофункціональних теплогенеруючих агрегатів-гідромлинів для технологічних ліній спиртового виробництва на зерновій сировині, технологій кормоприготування у тваринництві, приготування водовугільної суміші та ін. Подано методику проектування та наведено рекомендації щодо розрахунку енергетичних характеристик агрегату залежно від його конструктивних і гідродинамічних параметрів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л116.1-5 + Л812.1-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА773419 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Пільненко А. К. 
Розрахунок технологічних параметрів машини для нарізання гастрономічних продуктів / А. К. Пільненко // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2014. - Вип. 14, т. 1. - С. 146-153. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Обгрунтовано та перевірено інженерну методику розрахунку машини для нарізання гастрономічних продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.14-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Пахомова К. Ю. 
Дослідження процесу подрібнення сировини в пастеризаторах-гомогенізаторах типу ТЕК-СМ / К. Ю. Пахомова, О. С. Бессараб // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2013. - № 50. - С. 85-89. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Наведено схему та опис роботи гідродинамічної установки ТЕК-СМ, що розроблена та випускається Науково-виробничим приватним підприємством "Институт "ТЕКМАШ". Доведено можливість використання гідродинамічних установок для безвідходної переробки рослинної сировини. Визначено залежність ступеня та швидкості подрібнення сировини від виду оброблюваного продукту та технічних характеристик установки. Показано кореляцію між ступенем подрібнення та температури продукту в процесі обробки сировини на установках типу ТЕК-СМ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.1-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Харкевич В. Г. 
Конструктивные решения и область применения аппаратов для измельчения хрупких и вязкопластичных пищевых материалов / В. Г. Харкевич // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2016. - Вип. 16, т. 1. - С. 126-133. - Библиогр.: 10 назв. - рус.

Рассмотрены различные конструктивные решения дробилок ударного действия с вертикальным расположением вала, проведен их сравнительный анализ, выявлен наиболее предпочтительный тип измельчителей для переработки хрупких пищевых материалов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.11-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Pogrebnyak A. 
Hydrocutting of frozen food products / A. Pogrebnyak, V. Pogrebnyak // Ukr. j. of mech. eng. and materials science. - 2017. - 3, № 1. - С. 1-8. - Бібліогр.: 10 назв. - англ.

The article aims to determine the peculiarities of macromolecule deformation behavior under conditions of a jet-shaping head that would allow to solve the issue related to the mechanism of increasing water-jet cutting power with polymer additions. The roles of longitudinal and transverse velocity gradients in the manifestation of distinctive features of polymer solution flows are analysed. In converging polyethyleneoxide solution flow macromolecules are forced by a hydrodynamic field to rather strong stretching that causes the dynamic structure formation in solutions. There have been studied experimentally velocity fields and their gradients as well as the degree of macromolecule unrolling under pattern conditions of a jet-shaping head in polyethyleneoxide solutions flow. In converging polymer solution flow macromolecules are forced by a hydrodynamic field to rather strong (~ 60 % and more) stretching that causes the field restructuring. The determined regularities of macromolecules behavior in the flow under conditions of a jet-shaping head and manifested in this case effects of elastic deformations have paramount importance in understanding the mechanism of "anomalously" high cutting power of water-polymer jet. The work for the first time makes it possible to explain the nature of increased water-jet cutting power with polymer additions when cutting food products. Understanding the nature of increased cutting power of water-polymer jet will make it possible to develop recommendations on choosing regimes for water-polymer jet processing of food products by cutting.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.14

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж44086 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського