![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Віртуальна довідка ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Тематичний інтернет-навігатор ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Наукова електронна бібліотека ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Автореферати дисертацій ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Реферативна база даних ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Книжкові видання та компакт-диски ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Журнали та продовжувані видання
![Mozilla Firefox](../../ico/mf.png) |
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>U=Л95-14$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4
|
| | | | |
1. |
Скибіцький В. Г. Мікробіологія молока та молочних продуктів : підручник / В. Г. Скибіцький, В. В. Власенко, І. Г. Власенко, М. В. Мельник, Ф. Ж. Ібатулліна, А. М. Соломон. - Вінниця : Едельвейс і К, 2008. - 412 c. - Бібліогр.: с. 406-407. - укp.Розглянуто питання систематики, морфології, фізіології й екології мікроорганізмів. Розкрито сучасні методи вивчення мікрофлори грунту, води, повітря. Висвітлено нові підходи до виявлення мікроорганізмів, які забруднюють молоко та молокопродукти. Охарактеризовано роль збудників харчових токсикоінфекцій і санітарно-показових мікроорганізмів у процесі переробки молока та харчових молочних продуктів. Рассмотрены вопросы систематики, морфологии, физиологии и экологии микроорганизмов. Раскрыты современные методы изучения микрофлоры почвы, воды, воздуха. Освещены новые подходы к выявлению микроорганизмов, загрязняющих молоко и молокопродукты. Охарактеризована роль возбудителей пищевых токсикоинфекций и санитарно-показательных микроорганизмов при переработке молока и пищевых молочных продуктов. Індекс рубрикатора НБУВ: Е4я73-1 + П817.12я73-1 + Л95-14я73-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА708658 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
2. |
Оленіч Л. О. Порівняльна оцінка бактеріального обсіменіння молока залежно від сезонів року / Л. О. Оленіч // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2009. - № 3. - С. 152-154. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.Проведено порівняльну характеристику мікробіологічних показників молока, одержаного в різні сезони року. Молоко, що надходить для реалізації на продовольчі ринки Полтави влітку, за загальним бактеріальним обсіменінням не відповідає чинним вимогам в Україні. Кількість спороутворюючих мікроорганізмів навесні та влітку в молоці з ферм вдвічі нижча, ніж у молоці з особистих підсобних господарств населення, в той час як кількість психрофільних мікроорганізмів у молоці з ферм у порівнянні з молоком із особистих підсобних господарств населення взимку вдвічі нижча, влітку - вища майже в 10 разів, восени - вища більше, ніж утричі. Індекс рубрикатора НБУВ: П817.12 + Л95-14
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
3. |
Бергілевич О. М. Мікробіологія молока і молочних продуктів з основами ветеринарно-санітарної експертизи : навч. посіб. / О. М. Бергілевич, В. В. Касянчук, В. З. Салата, В. І. Семанюк, Р. Л. Ковальчук, М. П. Остапюк. - Суми : Унів. кн., 2010. - 320 c. - укp.Розкрито предмет і завдання мікробіології. Розглянуто основні групи мікроорганізмів молока та молочних продуктів, а також біохімічні процеси, викликані ними. Наведено інформацію про технічно корисну та шкідливу мікрофлору молока, заквасок і молочних продуктів, зокрема, лакто- та біфідобактерії, дріжджі, термостійкі молочнокислі паличники, психрофільні та психротрофні мікроорганізми. Увагу приділено мікробіології сирого молока, вершків, заквасок, сиру, молочних консервів, морозива, вторинної молочної сировини. Раскрыты предмет и задачи микробиологии. Рассмотрены основные группы микроорганизмов молока и молочных продуктов, а также вызванные ими биохимические процессы. Дана информация о технически полезной и вредной микрофлоре молока, заквасок и молочных продуктов, в частности, лакто- и бифидобактериях, дрожжах, термоусточивых молочнокислых палочках, психрофильных и психротрофных микроорганизмах. Уделено внимание микробиологии сырого молока, сливок, заквасок, сыра, молочных консервов, мороженого, вторичного молочного сырья. Індекс рубрикатора НБУВ: Л95-14 я73-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА729696 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
4. |
Коваленко В. О. Мікробіологія молока і молочних продуктів : навч. посіб. / В. О. Коваленко, В. В. Євлаш, Л. О. Чернова; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2011. - 135 c. - Бібліогр.: с. 132-135 - укp.Висвітлено роль мікроорганізмів у формуванні якості та безпечності молока та молочних продуктів (МП), їх морфологічні ознаки, фізіологічні властивості та класифікацію. Розкрито значення мікроорганізмів у формуванні якості сировини та готових продуктів. Визначено динаміку мікробіологічних процесів у технології виробництва різних видів МП. Наведено вимоги до мікробіологічної безпечності виробництв МП. Індекс рубрикатора НБУВ: Л95-14 я73-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА745193 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
|