Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (4)
Пошуковий запит: (<.>U=Л80-909.2$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
Категорія:    
1.

Шевченко О. Ю. 
Наукові основи і апаратурне оформлення процесів довгострокового зберігання харчових продуктів : Автореф. дис... д-ра техн. наук / О. Ю. Шевченко; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2006. - 43 c. - укp.

Представлено результати аналізу сучасного стану технологій обробки харчової продукції для стабілізації їх смакових, якісних та енергетичних показників за умов довгострокового зберігання та розроблено відповідні технічні рішення обладнання для забезпечення реалізації вказаних процесів. Встановлено вплив вакуумних технологій, теплової обробки, технологій різкого зниження тиску (ТРЗТ), осмотичних тисків та їх комбінацій на можливість досягнення бактеріостатичних ефектів та повної загибелі мікрофлори, що супроводжує готову продукцію. Розроблено математичні моделі зміни розмірів і поверхні поділу фаз в газорідинних середовищах за умов дискретно-імпульсних технологій з розгорткою в часі. Запропоновано методику розрахунку вакуумних систем у режимах адіабатного кипіння середовищ з оцінкою зміни термодинамічних параметрів у часі. Створено методики розрахунку газонасичених середовищ у режимах теплової обробки з введенням поняття аналога константи Генрі як функції тиску та температури. Досліджено особливості дегазації за умов багаторазового розкорковування упаковок, здійснено оцінку енергетичних перепадів системи. Визначено закономірності зміни осмотичного тиску розчинених речовин з урахуванням характеру перебігу хімічних і біохімічних реакцій в харчових середовищах. Здійснено промислове впровадження наукових розробок у виробництво.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-909.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА344978 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Сукманов В. О. 
Сучасні технології забезпечення якості харчових продуктів у процесі їх тривалого зберігання : монографія / В. О. Сукманов, С. А. Соколов, О. О. Декань, М. М. Севаторов, О. Ю. Шевченко, В. А. Піддубний; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк : ДонНУЕТ, 2012. - 308 c. - укp.

Проаналізовано технології стабілізації харчової продукції та напоїв. Увагу приділено питанням, що стосуються інтенсифікації процесів тепломасообміну на основі перехідних процесів. Розкрито сучасні погляди на фізику вакууму, особливості моделювання й інтенсифікації масообмінних процесів у двофазних газорідинних середовищах. Досліджено впливи фізичних полів на мікрофлору. Розкрито теоретичні й історичні передумови, загальні принципи застосування високого тиску у харчовій промисловості. Показано вплив високого тиску на хімічні реакції, що визначають якість харчових продуктів. Визначено переваги й обмеження застосування високого тиску. Теоретично обгрунтовано створення обладнання для комплексної обробки продуктів харчування високим тиском та ультразвуком. Увагу приділено розробці дослідницької установки для вивчення комплексного впливу тиску, температури й ультразвуку на продукти харчування. Наведено результати експериментальних досліджень показників продуктів, які були піддані комплексній обробці високим тиском та ультразвуком.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-909.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА765247 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Линник В. О. 
Техніко-економічне обгрунтування раціональних термінів зберігання, закладення та реалізації матеріальних цінностей в системі державного резерву України : монографія / В. О. Линник, О. Б. Тарасюк, Б. Й. Запталов, З. С. Сірко; Держ. агентство резерву України, Укр. держ. НДІ нанобіотехнологій та ресурсозбереження. - К. : Компринт, 2013. - 358 c. - укp.

Розглянуто особливості контролю якості матеріальних цінностей, що закладаються на довготривале зберігання до державного резерву. Висвітлено особливості формування державного резерву, норми та критерії закладання матеріальних цінностей до нього. Запропоновано науково-економічні розрахунки оптимальних термінів закладання та реалізації матеріальних цінностей, шляхи посилення контролю за їх якістю.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)0-967.22 + Л80-909.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА770321 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського