Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (38)Журнали та продовжувані видання (5)
Пошуковий запит: (<.>A=Українець А$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 108
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Українець А. І. 
Розроблення технологій та апаратури для подовження терміну зберігання харчових продуктів : Автореф. дис... д-ра техн. наук : 05.18.12 / А. І. Українець; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 1999. - 44 c. - укp. - рус.

Дисертацію присвячено розробленню технологій та апаратури для подовження терміну зберігання харчових продуктів з дослідженням можливих механізмів впливу на клітини мікроорганізмів. Досліджено більшість електрофізичних методів оброблення харчових продуктів: ультразвукове та ультрафіолетове опромінення, електричне низько-та високовольтне оброблення постійним та змінним струмом, магнітно-імпульсне поле великих потужностей, електроіскровий метод. Запропоновано, розроблено і впроваджено технології безконтактного високовольтного оброблення рідких харчових продуктів в потоці та магнітно-імпульсного оброблення харчових продуктів в контейнерах. Запропоновано критеріальне рівняння, яке дозволяє оцінити значення коефіцієнта масоперенесення мікроорганізмів в потоці; критеріальне рівняння, за допомогою якого можна визначити коефіцієнт магнітодифузії. Запропоновано математичну модель процесу магнітно-імпульсного оброблення.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л815.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА305756 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Українець А. І. 
Магнітно-імпульсна обробка з позицій теорії поліградієнтних полів / А. І. Українець, І. М. Федоткін, І. С. Гулий // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 113-116. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Теоретично доведено, що під час магнітно-імпульсного оброблення харчових продуктів у протоплазмі клітин мікроорганізмів виникає магнітно-фазовий ефект.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л815

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Соколенко А. І. 
Транспортно-технологічні системи пивзаводів / А. І. Соколенко, А. І. Українець, В. А. Піддубний. - К. : АртЕк, 2002. - 304 c. - Бібліогр.: с. 301-303. - укp.

Запропоновано методику визначення параметрів сушарок з гравітаційним розвантаженням. Наведено характеристики транспортно-технологічної системи виробництва пива, а також дані, що стосуються транспортних потоків склотари, напівфабрикатів і готової продукції. Висвітлено проблеми і можливості рекуперації теплової енергії, а також ділянки асептичної обробки пива. Обгрунтовано вибір параметрів конвеєрів і накопичувачів. Охарактеризовано технологічне обладнання варильного відділення пивзаводу.

Предложена методика определения параметров сушек с гравитационной разгрузкой. Приведены характеристики транспортно-технологической системы производства пива, а также данные о транспортных потоках стеклотары, полуфабрикатов и готовой продукции. Освещены проблемы и возможности рекуперации тепловой энергии, а также участка асептической обработки пива. Обоснован выбор параметров конвееров и накопителей. Охарактеризовано технологическое оборудование варочного отделения пивзавода.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.2 + Л876

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА640512 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Бородай С. В. 
Специфічність дії молокозсідних ферментних препаратів на $E bold kappa-казеїн молока / С. В. Бородай, А. І. Українець // Укр. біохім. журн.. - 2002. - 74, № 4Б (Дод. 2). - С. 176. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л958.02-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж21341/а Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Наукові праці Національного університету харчових технологій. N 14 / ред.: А. І. Українець. - К., 2003. - 121 с. - укp.

Проаналізовано коригувальну систему центрування етикетки як імпульсну систему автоматичного регулювання. Висвітлено ефективність використання технологічних схем з гідродинамічними кавітаційними апаратами. Розглянуто питання математичного моделювання процесу профілювання м'якої транспортної тари з сипкою харчовою продукцією. Розкрито екологічні та медико-біологічні аспекти одержання сублімованих вуглеводомістких продуктів, вплив селену на ріст і властивості хлібопекарських дріжджів, антиоксидантів з рослинної сировини на процеси коагуляції білків пивного сусла.

Проанализирована корректирующая система центрования этикетки как импульсная система автоматического регулирования. Освещена эффективность использования технологических схем с гидродинамическими кавитационными аппаратами. Рассмотрены вопросы математического моделирования процесса профилирования мягкой транспортной тары с сыпучей пищевой продукцией. Раскрыты экологические и медико-биологические аспекты получения сублимированных углеводосодержащих продуктов, влияние селена на рост свойства хлебопекарских дрожжей, антиоксидантов из растительного сырья на процессы коагуляции белков пивного сусла.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4Укр)

Шифр НБУВ: Ж71985 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Гулий І. С. 
Основи валеології. Валеологічні аспекти харчування : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / І. С. Гулий, Г. О. Сімахіна, А. І. Українець; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2003. - 334 c. - Бібліогр.: 63 назв. - укp.

Наведено сучасні відомості про фундаментальні досягнення біології, біохімії, фізіології, гігієни харчування, геронтології у вивченні чинників, що впливають на стан здоров'я людини. Проаналізовано закономірності становлення нової науки - валеології. Визначено шляхи та способи реалізації системи валеологічної освіти, здорового способу життя. Розкрито валеологічну роль харчування у формуванні, збереженні та зміцненні здоров'я.

Приведены современные сведения о фундаментальных достижениях биологии, биохимии, физиологии, гигиены питания, геронтологии в изучении факторов, влияющих на состояние здоровья человека. Проанализированы закономерности становления новой науки валеологии. Определены пути и способы реализации системы валеологического образования, здорового образа жизни. Раскрыта валеологическая роль питания в формировании, сохранении и укреплении здоровья.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р120.40 я73 + Р123.0 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА643576 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Українець А.  
Давньоукраїнський одяг Погориння / А. Українець // Нар. творчість та етнографія. - 2003. - № 4. - С. 102-108. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

На підставі археологічних знахідок наведено відомості про одяг населення Середнього та Нижнього Погориння (Рівненська область) давньоруського періоду: виготовлення, оздоблення, форми. Зазначено, що вишуканістю вирізнялися речі заможної частини населення, більшість прикрас була привозною, а це свідчить про широкі торговельні контакти слов'янських племен, їх взаємозв'язки.

На основании археологических находок приведены сведения об одежде населения Среднего и Нижнего Погоринья (Ровенская область) древнерусского периода: изготовлении, украшении, формах. Указано, что изысканностью отличались вещи зажиточной части населения, большинство украшений было привозным, а это свидетельствует о широких торговых контактах славянских племён, их взаимосвязях.


Індекс рубрикатора НБУВ: Т52(23=Укр)-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж27482 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Домарецький В. А. 
Технологія харчових продуктів : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / В. А. Домарецький, М. В. Остапчук, А. І. Українець; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2003. - 572 c. - Бібліогр.: с. 558-562. - укp.

Проаналізовано структуру харчової промисловості України, розглянуто теоретичні засади харчової технології та біотехнології, їх фізичні, хімічні, біохімічні та технологічні закономірності. Охарактеризовано сировину, асортимент готових харчових продуктів і технологічні процеси їх виготовлення з усіх галузей харчової промисловості. Наведено технології основних харчових продуктів і напоїв профілактичного призначення. Висвітлено проблеми енергоощадження в даній галузі, а також очищення стічних вод підприємств, екології.

Проанализирована структура пищевой промышленности Украины, рассмотрены теоретические основы пищевой технологии и биотехнологии, их физические, химические, биохимические и технологические закономерности. Охарактеризованы сырье, ассортимент готовых пищевых продуктов и технологические процессы их изготовления по всем отраслям пищевой промышленности. Приведены технологии основных пищевых продуктов и напитков профилактического назначения. Освещены проблемы энергосбережения в данной отрасли, а также очистки сточных вод предприятий, экологии.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я73-1

Шифр НБУВ: ВА643384 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Рашевська Т. О. 
Мікроструктура водних розчинів пектину / Т. О. Рашевська, І. С. Гулий, А. І. Українець // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 20-22. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

За допомогою методу мікроскопії досліджено мікроструктуру водного розчину пектину. З'ясовано, що пектин у водному розчині утворює надмолекулярні структури різного типу: сферичні, нитчасті, мікрофібрили та їх розгалуження, з яких формуються високомолекулярні агрегати.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л848-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Українець А. І. 
Перспективи використання омічного нагрівання для оброблення харчової сировини / А. І. Українець, М. П. Купчик, М. І. Лебовка, М. В. Шинкарик // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 109-112. - Бібліогр.: 22 назв. - укp.

Надано стислий огляд перспектив застосування омічного нагрівання для обробки харчової сировини. Розглянуто найважливіші переваги використання омічних технологій у порівнянні з традиційними технологіями конвективного нагрівання. Обговорено основи теорії та механізми омічного нагрівання в біологічних харчових середовищах. Проаналізовано параметри впливу на ефективність омічного нагрівання. Наведено результати комп'ютерних досліджень залежності електропровідності, концентрації теплової інверсії та просторового розподілу локальних швидкостей нагрівання в гетерогенних харчових середовищах від концентрації твердої фази та ступеня анізотропії форми твердих частинок. Розглянуто деякі приклади сучасних індустріальних застосувань омічного нагрівання в харчовій промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Ладанюк А. П. 
Сучасні методи керування біотехнологічними процесами / А. П. Ладанюк, А. І. Українець, В. Д. Кишенько // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 82-85. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто сучасні методи керування біотехнологічними процесами як складними нелінійними об'єктами на підставі принципів самоорганізації та адаптації. Визначено першорядні напрями досліджень систем керування біотехнологічними процесами харчових виробництв для підвищення їх ефективності та розширення функціональних можливостей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л89-6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Горобець С. В. 
Інтенсифікація сорбції іонів міді дріжджами ISaccharomyces cerevisiaeD 1968 в постійному магнітному полі / С. В. Горобець, Т. П. Касаткіна, О. Ю. Горобець, А. І. Українець, І. Ю. Гойко // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 107-109. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.551.1Sac*871

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
13.

Українець А. І. 
Вивчення будови і властивостей вітаміну BV1D / А. І. Українець, Т. Я. Харитон, М. О. Полумбрик // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 14-15. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л662.95В

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
14.

Полумбрик М. О. 
Гідратні структури і самоасоціати глюкози: дослідження методом спінового зонда / М. О. Полумбрик, Л. С. Дегтярьов, А. І. Українець // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 91-93. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г291.216

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
15.

Аксіментьєва О. І. 
Анізотропія провідності та перколяційні явища в плівкових композитах спряжених поліаміноаренів з полівініловим спиртом / О. І. Аксіментьєва, О. І. Конопельник, А. М. Українець, М. Я. Гриців, Г. В. Мартинюк // Фізика і хімія твердого тіла. - 2004. - 5, № 1. - С. 142-146. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.


Ключ. слова: поліаміноарени, полівініловий спирт, композити, електропровідність, поріг перколяції, анізотропія провідності
Індекс рубрикатора НБУВ: Л719.42

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж26618 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
16.

Василенко С. М. 
Основи тепломасообміну : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / С. М. Василенко, А. І. Українець, В. В. Олішевський; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2004. - 250 c. - Бібліогр.: с.243-245. - укp.

Висвітлено теоретичні та фізичні основи процесів тепломасообміну, методи їх розрахунку. Викладено основні положення вчення про теплопровідність, конвективний теплообмін в однофазних течіях, теплообмін під час фазових перетворень, променевий теплообмін, а також основи масообміну. Розглянуто методи аналізу процесів тепломасообміну, зокрема, методи математичного моделювання, основи теорій граничного шару та подібності.

Освещены теоретические и физические основы процессов тепломассообмена, методы их расчета. Изложены основные положения учения о теплопроводимости, конвективном теплообмене в однофазных течениях, теплообмене при фазовых преобразованиях, лучевом теплообмене, а также основы массообмена. Рассмотрены методы анализа процессов тепломассообмена, в частности, методы математического моделирования, основы теорий предельного слоя и подобия.


Індекс рубрикатора НБУВ: З312 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС40543 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Наукові праці Національного університету харчових технологій. N 15 / ред.: А. І. Українець. - К., 2004. - 137 с. - укp.

Розглянуто питання електрометрії пектинових екстрактів, оптимізації нормування поліфенолів хмелю у пивоварінні. Розкрито вплив ізомеризованих гранул хмелю на якість пива. Описано фізіолого-біохімічні властивості протеолітично активних штамів лактококів. Проаналізовано ефективність дії природних дисперсних мінералів в очищенні водно-спиртових розчинів. Висвітлено особливості технології сухої комбінованої закваски під час виготовлення квасу.

Рассмотрены вопросы электрометрии пектиновых экстрактов, оптимизации нормирования полифенолов хмеля в пивоварении. Изучено влияние изомеризированных гранул хмеля на качество пива. Описаны физиолого-биохимические свойства протеолитически активных штаммов лактококов. Проанализирована эффективность действия природных дисперсных минералов в очистке водно-спиртовых растворов. Освещены особенности технологии сухой комбинированной закваски при изготовлении кваса.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54

Шифр НБУВ: Ж71985 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.
/ ред.: А. Українець; Рівн. обл. краєзн. музей. - Рівне, 2004. - 272 с. - (Зах. Полісся: історія та культура: Наук. зб.; Вип. 1). - укp.

Висвітлено аспекти вивчення регіональних традицій Волинського Полісся кінця ХХ - початку ХХІ ст. Проаналізовано розвиток промислового виробництва на Західному Поліссі в пореформений період другої половини ХІХ - початку ХХ ст., описано ландшафтну структуру природоохоронних територій регіону. Розглянуто питання історії створення Сарненського історико-етнографічного музею, особливості народно-побутової культури мешканців Сарненського району Рівненщини.

Освещены аспекты изучения региональных традиций Волынского Полесья конца ХХ - начала ХХІ ст. Проанализировано развитие промышленного производства на Западном Полесье в послереформенный период второй половины ХІХ - начала ХХ ст., описана ландшафтная структура природоохранных территорий региона. Рассмотрены вопросы истории создания Сарненского историко-этнографического музея, особенности народно-бытовой культуры жителей Сарненского района Ровенщины.


Індекс рубрикатора НБУВ: Т3(4Укр311) + Т3(4Укр-4Ров) + Т52(23=Укр7) + Ч774(4УКР1)76

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72818 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Оверченко О. М. 
Удосконалення методів визначення вмісту вуглеводів у гідролізатах крохмалю / О. М. Оверченко, Г. О. Лезенко, А. І. Українець, В. А. Лагода // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 55-58. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Запропоновано метод визначення масової частки глюкози в глюкозовмісних розчинах, сиропах, гідролізатах з використанням медичного тестера "Глюкофот-II", а також удосконалено методику для досліджень якісного вуглеводного складу гідролізатів крохмалю з використанням тонкошарової хроматографії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Полумбрик М. О. 
Дослідження гідратоутворення у водних розчинах фруктози. Використання фруктози в технологіях кондитерських виробів / М. О. Полумбрик, А. І. Українець, Л. С. Дегтярьов, В. В. Дорохович // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 40-42. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.


Ключ. слова: ЕПР спектроскопія, гідратація фруктози, мармеладні драглі
Індекс рубрикатора НБУВ: Л86-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 


...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського