Віртуальна довідка Тематичний інтернет-навігатор Наукова електронна бібліотека Автореферати дисертацій Реферативна база даних Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>A=Косташ В$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7
|
| | | | |
1. |
Косташ В. Б. Господарсько-біологічні особливості тварин різних ліній і генотипів української червоно-рябої молочної породи в умовах Буковини : автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.02.01 / В. Б. Косташ; УААН, Ін-т розведення і генетики тварин. - Київ; Чубинське, 2009. - 20 c. - укp.Вперше проведено комплексне дослідження селекційно-генетичних і біологічних ознак тварин різних генотипів і ліній буковинського заводського типу української червоно-рябої молочної породи. Зроблено порівняльне оцінювання росту та розвитку, лінійного росту й екстер'єрних особливостей, молочної продуктивності, відтворювальної здатності, функціональних властивостей вимені, морфологічних і біохімічних показників крові, легеневого газообміну корів різної лінійної належності та вивчено м'ясні якості тварин. Виявлено найбільш ефективні генотипи та лінії, що мають суттєве значення у процесі удосконалення загального масиву тварин та одержання високопродуктивних особин буковинського заводського типу. Встановлено частку впливу різних факторів на формування молочної продуктивності корів. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: П603.9 українська червоно-ряба + П60-2
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА363206 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
2. |
Приліпко Т. М. Технологія переробки продукції рибництва : навч. посіб. / Т. М. Приліпко, В. О. Кадиш, В. Б. Косташ, Ю. В. Костецька, Р. А. Якубаш; Поділ. держ. аграр.-техн. ун-т. - Кам'янець-Поділ. : Зволейко Д. Г., 2010. - 108 c. - укp.Висвітлено основні питання про товарознавчу оцінку риби та рибних продуктів, використання прогресивних технологій переробки риби, які дозволяють поєднувати якість готової продукції з високими економічними показниками та допоможуть поглибити та належно засвоїти студентами знання хімічного складу м'яса риби, надати оцінку харчових властивостей готової продукції. Изложены основные вопросы о товароведческой оценке рыбы и рыбных продуктов, использовании прогрессивных технологий переработки рыбы, позволяющей объединять качество готовой продукции с высокими экономическими показателями и которые помогут углубить и надлежаще усвоить студентами знания о химическом составе мяса рыбы, дать оценку пищевых свойств готовой продукции. Індекс рубрикатора НБУВ: Л94 я73-1 + Л964 я73-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА733334 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
3. |
Приліпко Т. М. Товарознавство переробки продукції тваринництва : навч. посіб. / Т. М. Приліпко, Й. З. Сірацький, В. О. Кадиш, Є. І. Федорович, І. В. Назаренко, Н. В. Букалова, О. М. Булатович, Н. В. Пустова, В. Б Косташ. - Кам'янець-Поділ. : Сисин О.В., 2011. - 256 c. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.Проведено товарознавче оцінювання м'яса сільськогосподарських тварин і птиці, сортування яєць та яєчних продуктів свійської птиці, молока і молочних продуктів, шкіряної сировини. Визначено безпечність харчових продуктів і продовольчої сировини, основи зберігання харчової продукції (ХП). Наведено екологічну характеристику сучасних пакувальних матеріалів. Розкрито особливості тари та пакувального матеріалу для молока і молочних продуктів, зберігання і пакування м'яса та субпродуктів, м'ясних копченостей, ковбасних виробів, м'ясних консервів. Увагу приділено питанням ідентифікації ХП. Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9 я73-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА746301 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
4. |
Приліпко Т. М. Показники безпечності кисломолочного сиру та глазурованих сирків дитячого харчування різних молокопереробних підприємств України / Т. М. Приліпко, Н. В. Букалова, В. Б. Косташ, С. Г. Ліщук // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2013. - Вип. 14, № 1/2. - С. 305-308. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.Проведено дослідження якості кисломолочного сиру та глазурованих сирків для дитячого харчування різних молокопереробних підприємств України. Виявлені консерванти - бензоат натрію (Е-211) та бензойна кислота (Е-210), сорбінова кислота (Е-200), барвник тартразин (Е-102), відносяться до семи найнебезпечніших для здоров'я людини харчових Е-домішок, які в світі нині заборонено використовувати. В цьому разі 90 % зразків досліджених кисломолочних продуктів не відповідає встановленим вимогам і вміст бензойної та сорбінової кислот і барвника тартразину перевищував встановлену норму їх у 2 - 10 разів. Індекс рубрикатора НБУВ: Л958.5-1 + Л955.3-1 + Р123.851.3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
5. |
Косташ В. Б. Газоенергетичний обмін у корів-первісток української червоно-рябої молочної породи / В. Б. Косташ // Вісн. аграр. науки. - 2008. - № 3. - С. 68-69. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.Наведено результати досліджень показників газоенергетичного обміну у корів різних ліній прикарпатського внутрішньопородного типу української червоно-рябої молочної породи. Встановлено, що за основними показниками газообміну та теплопродукції вищі результати були у корів-первісток лінії Астронавта, дещо нижчі - у ровесниць лінії Рефлекшн Соверинга. Приведены результаты исследований показателей газоэнергетического обмена у коров разных линий прикарпатского внутрипородного типа украинской красно-пестрой молочной породы. Установлено, что по основным показателям газообмена и теплопродукции лучшие результаты были у коров-первотелок линии Астронавта, несколько ниже - сверстниц линии Рефлекшн Соверинга. Індекс рубрикатора НБУВ: П60-273.131
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
6. |
Аналіз методів експертизи якості, ідентифікації та виявлення фальсифікації харчових продуктів і сировини : монографія / Т. М. Приліпко, В. Б. Косташ, В. М. Федорів, О. М. Семенов, В. В. Підлісний; "Подільський державний університет", заклад вищої освіти. - Вінниця : ТВОРИ, 2023. - 415 c. - Бібліогр.: с. 398-414 - укp.У монографії представлено результати наукових досліджень забезпечення якості та безпечності основних груп харчових продуктів й сировини, управління якістю та безпечністю харчових продуктів, продукції громадського харчування та сільськогосподарською продукцією. Обгрунтовано методи контролю за поліпшенням якості та безпечності харчових продуктів при зростанні виробництва органічної продукції в Україні та світі. Запропоновано матеріали теоретичного та практичного характеру для ступеневої підготовки фахівців у закладах вищої освіти з товарознавчого і технологічного профілю за спеціальністю 181 «Харчові технології». Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-98
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА866101 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
7. |
Приліпко Т. М. Фізіолого-біохімічні основи продуктивності тварин : монографія / Т. М. Приліпко, Т. В. Коваль, В. Б. Косташ; "Подільський державний університет", заклад вищої освіти. - Вінниця : ТВОРИ, 2023. - 667 c. - Бібліогр.: с. 629-665 - укp.Авторами наведені шляхи відродження галузі тваринництва, зокрема за умови організації розширеного відтворення усіх видів сільськогосподарських тварин і птиці. Встановлена певна залежність продуктивності і фізіолого- біохімічного стану від рівня годівлі. Матеріали монографії висвітлюють питання взаємозв’язку між годівлею, з одного боку, та генетичним потенціалом тварин. Наведений широкий спектр використання мінеральних речовин, біокомплексів у раціонах та впливу на обмін речовин, біохімічні процеси в організмі тварин. Монографія може бути рекомендована для використання у підготовці фахівців спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», науковим працівникам, аспірантам, що працюють з проблеми виробництва тваринницької продукції та підвищення її якості. Індекс рубрикатора НБУВ: П56
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА867698 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
|