Ключові слова: інноваційна діяльність --
молочна промисловість
Доброго дня! Сподіваємось, наступні джерела стануть Вам у нагоді.
Видання є в НБУВ: ВА716512 Маркетинг у сферах і галузях економіки регіону : матеріали II Міжнар. (VI Всеукр.) наук.-практ. конф. для молодих вчен., асп., студ., 13 - 14 квіт. 2007 р., Чернівці / ред.: І. М. Буднікевич; Чернів. нац. ун-т ім. Ю.Федьковича. - Чернівці : Рута, 2007. - 416 c. (Увагу приділено маркетинговим інноваціям у
молочній промисловості, сучасним системам менеджменту якості, перспективам розвитку ринку спільного інвестування, управлінню маркетинговою діяльністю у сфері банківських послуг.),
ВА748286 Юринець З. В. Інноваційна стратегія розвитку промислових підприємств України : монографія / З. В. Юринець, Б. М. Максимів; МОНМС України, Львів. нац. ун-т ім. І. Франка. - Л., 2011. - 203 c. (Розкрито проблеми удосконалення організаційно-економічних засад формування інноваційної стратегії (ІС) розвитку вітчизняних промислових підприємств. Наведено рекомендації щодо активізації інноваційного розвитку підприємств на підставі формування ІС. Проаналізовано особливості формування ІС розвитку підприємств харчової галузі. Охарактеризовано ринок харчової продукції як об'єкту інноваційного управління. Визначено роль маркетингового забезпечення у процесі формування ІС. Запропоновано програму інвестування інноваційних проектів вітчизняних підприємств харчової галузі. Розроблено модель формування ІС випуску продукції підприємствами
молочної галузі за умов невизначеності ринку. Доведено необхідність підвищення ефективності формування ІС розвитку підприємств харчової галузі України.),
ВА775948 Сукманов В. О. Використання високого тиску в індустрії молока : монографія / В. О. Сукманов, В. Д. Малигіна, В. В. Кійко; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк : ДонНУЕТ, 2013. - 213 c. (Визначено сучасні тенденції розвитку
молочної промисловості, спрямовані на підвищення якості продукту, що свідчить про доцільність та перспективність використання інноваційної технології паскалізації у процесі обробки молока. Обгрунтовано механізм дії високого тиску в поєднанні з температурною обробкою на інактивацію мікрофлори та зміну складових частин молока. Визначено раціональні режими паскалізації. Розроблено технологію обробки молока високим тиском із використанням встановлених раціональних параметрів. Доведено, що якість паскалізованого молока відповідає чинній нормативній документації, та встановлено гарантійний термін зберігання нового продукту.),
ВА789338 Економічне обгрунтування модернізації
молочних ферм й ефективність використання землі агропромислових формувань : монографія / В. І. Артеменко, А. В. Кучер, Л. Ю. Кучер, Є. І. Чигринов; ред.: А. В. Кучер; Харків. нац. аграр. ун-т ім. В.В. Докучаєва, ННЦ "Ін-т грунтознавства та агрохімії ім. О.Н. Соколовського", Акад. екон. наук України. - Харків, 2014. - 244 c. (Досліджено теоретичні і методичні засади та розроблено практичні рекомендації щодо підвищення економічної ефективності виробництва молока й використання землі в аграрних формуваннях на основі впровадження інноваційних технологій під час технічного переоснащення та реконструкції ферм. Проаналізовано рівень розвитку
молочного скотарства в агроформуваннях, досліджено економічну ефективність виробництва молока та чинники її формування, зокрема інтенсифікацію, концентрацію й спеціалізацію виробництва. Розглянуто один з напрямів активізації інвестиційної діяльності в
молочній галузі шляхом вкладення капіталу промисловими підприємствами, технологічно не пов'язаними з сільським господарством. Визначено розміри капітальних вкладень у реконструкцію та технічне переоснащення
молочних ферм різних типорозмірів на основі інноваційних технологій, доведено економічну ефективність модернізації тваринницьких приміщень. Визначено землемісткість виробництва молока й ефективність використання землі (кормової площі) у процесі модернізації ферм різних типорозмірів.),
ВА804335 Палій А. П. Інноваційні основи одержання високоякісного молока / А. П. Палій; Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : Міськдрук, 2016. - 267 c. ,
РА347804 Коваль А. А. Формування стратегії управління інноваційною діяльністю промислового підприємства : Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / А. А. Коваль; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2006. - 19 c. (На підставі аналізу теоретико-методологічних надбань, стану
молочної галузі, перспектив її розвитку запропоновано методичні підходи до формування стратегії промислового підприємства з урахуванням ступеня його готовності до впровадження інновацій і опору зовнішнього середовища інноваційному товарному потоку. Для забезпечення умов впровадження інновацій запропоновано напрямки організаційних змін і джерела фінансування для кожної з виділених груп підприємств. Розроблено пропозиції щодо стимулювання інноваційної діяльності на підставі шкал заохочення.),
РА395058 Познякова О. О. Інвестиційно-інноваційна стратегія молокопереробної галузі : автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.03 / О. О. Познякова; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк, 2012. - 20 с.(Увагу приділено розробці теоретико-методичних засад формування та реалізації інвестиційно-інноваційної стратегії молокопереробної галузі. Розглянуто теоретичні та практичні основи формування та реалізації такої стратегії, поглиблено поняття інновацій, інвестицій, стратегії, інноваційної стратегії, інвестиційної стратегії, інноваційно-інвестиційної стратегії. Удосконалено науково-методичний підхід до формування та реалізації інвестиційно-інноваційної стратегії підприємств молокопереробної галузі, а також матрицю "стратегія-поведінка" відповідно до типів такої стратегії та типів поведінки підприємства на конкурентному ринку. На основі теоретичного та практичного дослідження ринку молока та
молочних продуктів набула подальшого розвитку концепція функціонування молокопереробної галузі, а також структурні моделі інвестиційного забезпечення інвестиційно-інноваційної стратегії. Удосконалено науково-методичний підхід до впровадження технологічних інновацій підприємствами галузі. Запропоновано евристичну модель формування інвестиційно-інноваційної стратегії
молочної промисловості та детерміновану модель управління ринком молока та
молочних продуктів.),
Ж71985 Левченко Ю. Г. Аналіз фінансування інноваційної діяльності підприємств окремих галузей харчової промисловості / Ю. Г. Левченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 21. - С. 67-70. (Проаналізовано фінансування інноваційної діяльності підприємств окремих галузей харчової промисловості, а саме: кондитерської, хлібопекарської, пиво-безалкогольної,
молочної, м'ясної, цукрової. Виявлено основні причини недостатнього фінансування та вкладання коштів як іноземними, так і вітчизняними інвесторами.),
Ж23291 Єрмак С. О. Реалізація стратегії інноваційного розвитку молокопереробного підприємства з урахуванням концепції "smart farm" / С. О. Єрмак, О. В. Бугаєнко // Актуал. проблеми економіки. - 2016. - № 12. - С. 138-146. (Проведено дослідження основних тенденцій
молочного ринку; проаналізовано ключові напрямки технологічних інновацій в українській
молочній промисловості; розкрито орієнтовний механізм реалізації стратегії інноваційного розвитку підприємств з урахуванням концепції "smart farm".),
Ж14572 Кулинич Ю. М. Планування зміни типу економічного розвитку підприємств
молочної промисловості з урахуванням впливу конкурентного середовища / Ю. М. Кулинич // Бізнес Інформ. - 2013. - № 12. - С. 183-187. (Обгрунтовано необхідність переходу підприємств
молочної промисловості на інтенсивний тип економічного розвитку. Запропоновано математичну модель переходу на інтенсивний тип розвитку. Модель побудована виходячи з відомої методики. Автором запропоновано два варіанти формування інтенсивного типу розвитку у плановому періоді. Згідно з першим варіантом передбачається збільшення витрат підприємства у плановому періоді, згідно з другим і зниження витрат планового періоду порівняно з базовим. Розглянуто та проаналізовано сутність інноваційної стратегії
молочних підприємств, пропонує модель формування такої стратегії на підприємстві. У статті розглянуто основні проблеми, які стримують інвестиційну діяльність у країні. Автор акцентує увагу зокрема на таких: непослідовна інвестиційна політика держави в харчовій сфері, нерозвинена інноваційна інфраструктура, монополізм переробників на ринках
молочної продукції, низький рівень дохідності
молочних підприємств. У висновках запропоновано заходи з формування інноваційної привабливості
молочної галузі.),
Ж69231/екон. Пляскіна А. І. Інноваційна модель гнучкого ціноутворення при реалізації стратегії інтенсивного розвитку підприємства / А. І. Пляскіна // Вісн. Сум. держ. ун-ту. Сер. Економіка. - 2007. - № 2. - С. 182-186. (Запропоновано стратегію розвитку підприємства
молочної промисловості за сучасних умов, що базується на поєднанні елементів стратегії інтенсивного зростання та дозволяє обгрунтувати економічні рішення щодо коригування ділової активності підприємства та перспективного розвитку, оцінювати рівень конкурентоспроможності підприємства та його стратегічні бізнес-одиниці.)
Божидарнік Т. В. Інноваційна діяльність підприємств молочної промисловості, як засіб підвищення конкурентоспроможності на ринку / Т. В. Божидарнік, Н. В. Божидарнік // Маркетинг і менеджмент інновацій. - 2011. - № 3(2). - С. 85-89. ,
Згурська О. М. Стан та тенденції розвитку молочної промисловості України / О. М. Згурська // Економiчний часопис-XXI. - 2013. - № 9-10(2). - С. 29-32.,
Богатко Н. М. Безпечність та якість молока, молочних продуктів – основний напрямок розвитку молокопереробної промисловості України / Н. М. Богатко, В. З. Салата, В. І. Семанюк, Л. М. Богатко, Г. П. Щуревич // Наук. вісн. Львів. нац. ун-ту ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2012. - Т. 14, № 2(3). - С. 21-26.,
Антонова І. В. Розвиток молочної промисловості в Україні / І. В. Антонова. // Ефективна економіка. - 2010. - № 12.,
Резнік Н. П. Інноваційний чинник підвищення ефективності молочної промисловості: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.01 / Н.П. Резнік ; НАН України. Об'єдн. ін-т економіки. - Київ, 2005. - 20 с. ,
Прядко В. В. Проблеми відтворення виробничих процесів у молочній промисловості України на сучасному етапі: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.01 / В.В. Прядко ; НАН України. Рада по вивч. продукт. сил України. - Київ, 1999. - 20 с.,
Кійко В. В. Товарознавча оцінка молока, обробленого високим тиском: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.15 / В.В. Кійко ; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. — Донецьк, 2009. - 20 с.