1. |
Степасюк Л.М. Економічна ефективність виробництва та формування ринку продукції скотарства: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / Л.М. Степасюк ; Нац. аграр. ун-т. — К., 2002. — 18 с. — укp.Запропоновано використовувати комплексний підхід до вивчення проблеми економічної ефективності виробництва продукції скотарства у взаємозв'язку з розв'язанням проблем переробки та реалізації продукції. Уточнено систему показників ефективності даного виробництва. На підставі результатів комплексного дослідження проблеми та з використанням системного аналізу встановлено новітні тенденції розвитку виробництва, переробки та реалізації продукції скотарства. Запропоновано заходи для виходу галузі скотарства з кризового стану шляхом санації фінансового становища, удосконалення системи взаємовідносин товарних господарств та переробних підприємств молочно-м'ясного підкомплексу. Обгрунтовано основні перспективні показники розвитку галузі скотарства в Поліській зоні Чернігівщини з використанням кореляційного аналізу та моделей математичного програмування, визначено оптимальний рівень річної продуктивності з розрахунку на одиницю великої рогатої худоби, а також сукупність оптимальних витратних показників. Вперше для даного регіону розроблено оптимальну структуру кормових ресурсів і посівних площ під кормовими культурами з метою зменшення собівартості кормів. Надано пропозиції щодо удосконалення організаційно-економічних відносин в молочно-м'ясному підкомплексі Поліської зони Чернігівщини з урахуванням аграрної реформи та сучасної аграрної політики в Україні. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР-4ЧЕР)325.250 + Шифр НБУВ: РА321338
Рубрики:
Географічні рубрики:
|