Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Реферативна база даних (453)Книжкові видання та компакт-диски (403)Журнали та продовжувані видання (2)
Пошуковий запит: (<.>U=У9(4УКР)306.71$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 58
Представлено документи з 1 до 20
...

      
1.

Андрусік І.І. 
Активізація діяльності підприємств харчової промисловості шляхом удосконалення механізму регулювання: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / І.І. Андрусік ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2008. — 21 с. — укp.

Досліджено питання підвищення ефективності діяльності підприємств харчової промисловості. Удосконалено механізм її регулювання. Узагальнено теоретичні засади регуляторної політики та розглянуто її вплив на діяльність даних підприємств. Досліджено значущість податкового навантаження для показників їх діяльності. Виявлено основні чинники, які зумовлюють прибутковість підприємств, висвітлено проблему ефективності експортної діяльності. Розроблено та науково обгрунтовано пропозиції, а також надано практичні рекомендації щодо вдосконалення механізму регулювання як чинника підвищення ефективності діяльності підприємств.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71 + У9(4УКР)261.413.3 +
Шифр НБУВ: РА354239

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
2.

Безус П.І. 
Моделювання процесу економічного розвитку виробничого підприємства: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.11 / П.І. Безус ; Держ. вищ. навч. закл. "Київ. нац. екон. ун-т ім. В.Гетьмана". — К., 2007. — 19 с. — укp.

Розроблено раціональні методи та моделі економічного розвитку підприємства на базі виявлення та використання резервів виробництва. Розкрито сутність процесу економічного розвитку виробничих підприємств за умов ринкової економіки, визначено основну мету, встановлено послідовність та напрями його здійснення залежно від особливостей підприємства. Визначено можливі напрямки економічного розвитку підприємств на підставі попереднього аналізу факторів виробництва. На підставі визначення структури виробництва запропоновано метод виявлення його резервів на прикладі підприємств харчової промисловості та переробки сільськогосподарських продуктів. Розроблено метод визначення ефективності економічного розвитку підприємства на базі використання комплексу показників, що відображає структуру системи його управління в цілому. Створено метод визначення інтенсивності здійснення запланованого економічного розвитку виробництва. Запропоновано метод виявлення закономірності зв'язку обсягу виробництва з факторами та подальшого визначення видів і ступеня збільшення кількості тих ресурсів, що забезпечують приріст продуктивності підприємства. Обгрунтовано напрями економічного розвитку виробничих підприємств з метою оптимального нарощування обсягів виробництва на базі запропонованих методів визначення резервів за факторами виробництва, їх аналізу та прогнозування та виявлення ступеня впливу факторів на обсяг виробництва з викристанням кореляційно-регресійного аналізу. Для вирішення задачі економічного розвитку виробництва за умов ринкової економіки побудовано економіко-математичну модель оптимального збільшення обсягів виробництва діючого підприємства. Обгрунтовано шляхи економічного розвитку підприємства.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-96 в611 +
Шифр НБУВ: РА353966

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
3.

Васюткіна Н.В. 
Організація маркетингових досліджень підприємствами на ринку продуктів харчування: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / Н.В. Васюткіна ; Європ. ун-т. — К., 2005. — 20 с. — укp.

Проаналізовано особливості організації маркетингових досліджень на підприємствах, що є суб'єктами ринку продовольчих товарів в Україні. Розроблено методичні підходи щодо удосконалення організації та методів проведення маркетингових досліджень. Визначено місце і роль маркетингових досліджень у діяльності суб'єктів господарювання. Здійснено класифікацію сучасних методів маркетингових досліджень. Уточнено принципи та механізми функціонування маркетингових інформаційних систем. Проаналізовано рівень організації маркетингових досліджень на підприємствах у системі "виробництво сільськогосподарської продукції - переробка та виробництво продовольчих товарів - оптова - роздрібна торгівля", виявлено недоліки в їх організації. Доведено, що незбалансованість між попитом на продукти харчування та їх пропозицією зумовлена відсутністю ефективного механізму маркетиногових досліджень щодо визначення рівня попиту споживачів на окремі продукти харчування. Запропоновано ефективний механізм організації та проведення маркетингових досліджень на підприємствах, розроблено й апробовано удосконалену модель функціонування маркетингової інформаційної системи.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-211.1 + У9(4УКР)421.51 +
Шифр НБУВ: РА337728

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
4.

Вербицька Ю.В. 
Формування та використання капіталу підприємства: автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.08 / Ю.В. Вербицька ; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. — Донецьк, 2010. — 20 с. — укp.

Запропоновано модель таргетування формування та використання капіталу підприємств харчової промисловості, основою якої є розрахунок таргету з метою своєчасного реагування на відхилення показників від заданого ключового орієнтиру. Удосконалено методи кластерного розбиття підприємств харчової промисловості на "малий кластер" і "великий кластер" як складовий елемент системи під час проведення статистичної оцінки діяльності даних підприємств, відмінностями яких є об'єднання підприємств за мінімальними евклідовими відстанями. Запропоновано методичний підхід до оцінювання капіталізації підприємств за умов кризи, який дозволяє суттєво підвищити точність розрахунків на основі дисконтування фінансового результату, забезпечує можливість розрахувати капіталізацію залежно від необхідного періоду розрахунку.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-93
Шифр НБУВ: РА374917 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
5.

Вишемирська С. В. 
Інформаційна підтримка прийняття рішень управління виробничими системами харчових підприємств: автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.13.06 / С. В. Вишемирська ; Херсон. нац. техн. ун-т. — Херсон, 2011. — 20 с.: табл., рис. — укp.

Вперше розроблено системну методологію побудови та використання моделей та інформаційних технологій підтримки прийняття рішень управління виробничими системами харчових підприємств, що відрізняється комплексним використанням евристико-аналітичних і ймовірносних методів і мережевої технології, що забезпечує прийняття ефективних управлінських рішень. Запропоновано модель оцінювання органолептичних і фізико-хімічних показників продукції підприємства харчової галузі, побудовану з використанням байєсівської мережі, що дозволило прогнозувати кінцевий стан багатокомпонентної продукції, виходячи лише з оцінки початкового стану кожного з інгредієнтів, та, в свою чергу, коригувати рецептуру продукції. Набула подальшого розвитку модель оцінювання ризику інвестицій у виробничу систему, що грунтується на математичному апараті теорії нечітких множин, яка дозволяє керівникові швидко й якісно приймати зважені, математично прораховані рішення щодо залучення інвестицій.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-210.11 ф121 + Л80-6
Шифр НБУВ: РА385103 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

      
6.

Власюк Г.В. 
Організаційно-економічний механізм управління витратами виробництва на підприємствах харчової промисловості: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / Г.В. Власюк ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2004. — 20 с.: рис., табл. — укp.

Розроблено методичні рекомендації щодо удосконалення управління витратами підприємств харчової промисловості, запропоновано стратегії управління ними. Встановлено вплив стану витрат на ефективність їх виробництва. Створено механізм управління витратами за інерційною моделлю поведінки підприємств харчової промисловості. Здійснено сценарний прогноз, в результаті якого сформовано варіанти дострокового й ефективного функціонування підприємств. Розроблено методичні основи організації системи управління витратами виробництва за центрами відповідальності. Доповнено організаційну структуру підприємств харчової промисловості картою відповідальності за витрати та схемою аналізу контрольованих витрат.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-862-21 +
Шифр НБУВ: РА330083

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
7.

Водянка Л. Д. 
Формування інноваційного потенціалу підприємств харчової промисловості: автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.04 / Л. Д. Водянка ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2011. — 22 с. — укp.

Розроблено теоретичні положення та практичні рекомендації щодо формування й ефективного використання інноваційного потенціалу, шляхом розроблення інноваційної стратегії розвитку переробно-харчових підприємств. Досліджено категорію "інновація", її роль у процесі проведення інноваційної діяльності та категорії "інноваційний потенціал" - процес його формування та реалізації. Розкрито наукові засади та методичні підходи до оцінювання інноваційного потенціалу підприємств. Визначено роль техніко-технологічної бази в даному процесі залежно від зношеності основного капіталу. За допомогою математичних методів проведено розрахунки часткових, загальних та інтегральних значень інноваційного потенціалу підприємств харчової промисловості Чернівецької області.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-55
Шифр НБУВ: РА382878 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
8.

Волохова М. П. 
Фінансові складові ділової активності в діяльності малих підприємств: автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.04 / М. П. Волохова ; Одес. держ. екон. ун-т. — О., 2010. — 20 с. — укp.

Обгрунтовано теоретико-методологічні засади та розроблено практичні рекомендації щодо впровадження важелів і стимулів, які б сприяли підвищенню ефективності малих підприємств харчової промисловості України. Розроблено оптимальну модель організаційно-економічного процесу чинної системи оподаткування. Визначено систему надання податкових знижок малим підприємствам. Запропоновано диференційований підхід щодо системи їх оподаткування. Встановлено систему чинників, яка здійснює найбільший вплив на показники ділової активності й ефективності діяльності малих підприємств.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-93
Шифр НБУВ: РА372882 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
9.

Волчек Р.М. 
Розробка варіантів стратегічних змін у системі антикризового управління харчовими підприємствами: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / Р.М. Волчек ; Одес. держ. екон. ун-т. — О., 2008. — 20 с. — укp.

Обгрунтовано варіанти стратегічних змін, які необхідно здійснити у внутрішньому та зовнішньому середовищі функціонування підприємств переробної та аграрної сфер АПК для реалізації стратегії зворотньої вертикальної інтеграції. Виявлено особливості інтеграційних зв'язків між харчовими та сільськогосподарськими підприємствами на прикладі зворотньої та прямої вертикальної інтеграції. Досліджено складові фінансово-кредитного механізму. Обгрунтовано доцільність використання інструментів оцінювання ефективності оперативного, фінансового лізингу та довгострокового кредитування у комплексі заходів, що забезпечують стабілізацію діяльності харчопереробних підприємств. Розглянуто аспекти прояву фінансової кризи на підприємстві. Удосконалено процедури організаційного регламентування процесів реструктуризації акціонерних підприємств. Сформульовано конкретні пропозиції щодо покращання системи антикризового управління харчовими підприємствами.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-97-21 +
Шифр НБУВ: РА361535

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
10.

Гавриленко С.М. 
Забезпечення стратегічного розвитку підприємств харчової промисловості шляхом залучення кредитних ресурсів: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / С.М. Гавриленко ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2003. — 21 с.: табл. — укp.

Узагальнено теоретичні та методологічні підходи щодо забезпечення стратегічного розвитку підприємств харчової промисловості, розвинуто теорію стратегічного та фінансового менеджменту, розширено поняття кредиту та кредитоспроможності підприємства, основні світові та національні методики оцінки якої проаналізовано. На підставі результатів вивчення основних проблем кредитування підприємств харчової промисловості запропоновано шляхи удосконалення оцінки їх кредитоспроможності, методику вибору та оцінки вартості застави. Розроблено організаційні засади створення на галузевому та територіальному рівнях фондів взаємного кредитування.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-93
Шифр НБУВ: РА326461

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
11.

Гончарук А. Г. 
Формування механізму управління ефективністю підприємства (на прикладі харчової промисловості): автореф. дис. ... д-ра екон. наук : 08.00.04 / А. Г. Гончарук ; Ін-т пробл. ринку та екон.-еколог. дослідж. НАН України. — О., 2010. — 37 с. — укp.

Розроблено низку методичних та організаційних нововведень, що в сукупності складають цілісний механізм управління. Надано методичні положення з трирівневого аналізу ефективності промислового виробництва. Визначено модель здійснення зовнішнього бенчмаркингу ефективності. Встановлено систему оцінювання ефективності підприємства. Розглянуто методику здійснення внутрішнього бенчмаркингу ефективності. Досліджено модель мотивації для системи управління ефективністю підприємства. Обгрунтовано організацію галузевих і регіональних агенцій з бенчмаркингу тощо. Проведено аналіз ефективності підприємств харчової промисловості України, за результатами якого вироблено рекомендації з підвищення ефективності діяльності підприємств і галузей харчової промисловості.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-07-21
Шифр НБУВ: РА371833 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
12.

Гринів Л.В. 
Оцінка підвищення конкурентоспроможності підприємств харчової промисловості: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / Л.В. Гринів ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2008. — 17 с. — укp.

Грунтуючись на теоретичних і методичних засадах, виявлено еволюцію теоретичних поглядів на конкурентоспроможність підприємств як критерій економічного розвитку, що зумовлює зміни визначення "конкурентоспроможність підприємства". Проаналізовано теоретико-методологічні підходи до визначення поняття конкурентоспроможності підприємства, що дозволило обгрунтувати й узагальнити його понятійний апарат. Розглянуто модель інтегрованого ланцюга вартості й обгрунтовано вибір підприємствами напрямів вертикальної інтеграції з метою набуття й утримання конкурентних переваг. На підставі результатів дослідження запропоновано модель його деконструкції. Стосовно зазначеного ланцюга сформульовано нову парадигму конкурентної стратегії підприємств. Розроблено моделі формування інтегрального показника конкурентоспроможності з використанням кластерного аналізу, які дозволяють структуризувати підприємства залежно від їх фінансового потенціалу, а також дають змогу здійснити оцінювання, аналіз та у порівняльному аспекті з'ясувати зв'язок тенденцій змін його конкурентних позицій на ринку. Запропоновано механізм формування, аналізу й оцінювання конкурентоспроможності підприємства на базі деконструкції ланцюга вартості та кластерного аналізу, який дозволяє проводити дослідження шляхом аналізу тенденцій впливу зовнішнього та внутрішнього середовищ на формування конкурентних переваг підприємства.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-13 +
Шифр НБУВ: РА356213

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
13.

Губарь О.В. 
Економічний механізм управління інвестиційною діяльністю підприємств харчової промисловості: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / О.В. Губарь ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2008. — 20 с. — укp.

Здійснено комплексне дослідження теоретичних аспектів формування економічного механізму управління інвестиційною діяльністю підприємств харчової промисловості. Наведено основні рекомендації щодо напрямів підвищення її ефективності. Досліджено економічну суть інвестицій, інвестиційну діяльність, особливості та принципи управління нею. Проаналізовано стан і основні тенденції формування економічного механізму управління інвестиційною діяльністю підприємств харчової промисловості на державному та регіональному рівнях. Розроблено та запропоновано до використання модель прийняття інвестиційних рішень залежно від рівня інформаційного забезпечення з урахуванням показника інформаційної віддачі. Сформульовано основні підходи до вибору інвестиційних проектів з використанням методу перехресних порівнянь і моделі аналізу витрат результатів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-56-21 +
Шифр НБУВ: РА356257

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
14.

Дмитрук М.М. 
Маркетингова стратегія підприємства на ринку продуктів харчування в умовах сезонних коливань попиту: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / М.М. Дмитрук ; Нац. ун-т "Львів. політехніка". — Л., 2006. — 23 с. — укp.

Наведено підхід до розробки маркетингової стратегії (МС) підприємств-виробників продуктів харчування, ринок яких характеризується сезонними коливаннями попиту. Запропоновано матриці відповідності стратегічних намірів підприємства умовам маркетингового середовища, що сприяє досягненню аналітичної повноти й оперативності в процесі маркетингового аналізу. Обгрунтовано послідовність дій щодо аналізу конкурентних переваг підприємства та методів їх формування. Описано методи статистичного й експортного прогнозування в контексті формування якісної інформаційно-аналітичної основи СМ даних підприємств, розкрито основні логістичні аспекти підвищення ефективності розробки та реалізації МС суб'єкта господарювання за умов сезонних коливань попиту та імпорту сировини.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-211.1 +
Шифр НБУВ: РА343049

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
15.

Дороховський О. М. 
Теоретичні засади формування фінансового механізму реструктуризації підприємств харчової промисловості: автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.04 / О. М. Дороховський ; Міжнар. ун-т бізнесу і права. — Херсон, 2010. — 19 с. — укp.

Розкрито теоретико-методичні основи формування фінансового механізму реструктуризації підприємств харчової промисловості. Досліджено сутність фінансової реструктуризації, фактори, які спричинюють реструктуризацію. Висвітлено шляхи та напрями підвищення ефективності реструктуризації підприємств харчової промисловості. Запропоновано нові підходи та критерії щодо визначення й оцінювання ефективності реструктуризації підприємств харчової промисловості. Визначено основні концептуальні засади формування моделі реструктуризації підприємств харчової промисловості.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-93-21
Шифр НБУВ: РА378095 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
16.

Дудка Т.В. 
Вимір та оцінка інвестиційної привабливості підприємств харчової промисловості: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / Т.В. Дудка ; НАН України. Ін-т пробл. ринку та екон.-екол. дослідж. — О., 2007. — 19 с. — укp.

Розроблено методику комплексного визначення рівня інвестиційної привабливості, яка базується на багаторівневій статистично вірогідній системі показників та передбачає врахування узагальнювального показника, що характеризує кількість інвестицій, необхідних для приросту одиниці результату виробничої діяльності, який дезагрегується на часткові показники, що відображають економічну ефективність діяльності підприємства, а саме: приросту рентабельності продажів і швидкості повернення інвестиційних вкладень; часткові показники першого рівня розкладаються за групами показників другого рівня, які характеризують участь у їх формуванні елементів виробництва. За цього оцінка рівня інвестиційної привабливості базується на розробці рейтингу підприємств. Запропоновано методичні рекомендації щодо розробки документа "Паспорт інвестиційної привабливості підприємства", який має містити відомості про резерви підвищення ефективності господарської діяльності підприємства, про основні напрямки вкладень інвестиційних засобів, а також про суму інвестицій, яка необхідна для реалізації резервів, їх ефективність і швидкість повернення. Удосконалено класифікацію факторів, що стримують і стимулюють процес інвестування у галузях харчової промисловості України, а також методичний підхід до виміру ризику зниження ефективності інвестицій, використання якого дозволяє більш точно робити прогноз значень основних показників діяльності підприємства. Розкрито економічну суть термінів "оцінка", "вимір", що є методичною базою розробки систем показників та їх практичного використання. Розвинуто метод виміру кількості та якості споживчої вартості інвестиційної привабливості як однієї з економічних характеристик промислового підприємства.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-56 +
Шифр НБУВ: РА354977

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
17.

Журавльова Ю.Ю. 
Платоспроможність підприємства та шляхи її забезпечення (на прикладі харчової промисловості): автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.08 / Ю.Ю. Журавльова ; Держ. вищ. навч. закл. "Київ. нац. екон. ун-т ім. В.Гетьмана". — К., 2007. — 18 с. — укp.

Досліджено теоретичні засади та методичні підходи щодо визначення платоспроможності підприємства. Розкрито сутність поняття "платоспроможність підприємства", досліджено його взаємозв'язок з ліквідністю, кредито- та податкоспроможністю. Проведено аналіз ефективності існуючих методик оцінки платоспроможності підприємства, розроблено пропозиції щодо їх удосконалення. Запропоновано оптимізований перелік коефіцієнтів оцінки платоспроможності підприємств харчової промисловості й алгоритм їх розрахунку та нормативні значення. Розроблено факторну модель оцінки платоспроможності підприємства, яку впроваджено в практичну діяльність підприємств харчової промисловості. Доведено, що застосування запропонованої моделі дозволить забезпечити постійний контроль за платоспроможністю, визначити вагомість кожного фактора її формування, сприяє своєчасному впровадженню відповідних заходів у разі зниження даного показника.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-93 +
Шифр НБУВ: РА353898

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
18.

Зосько С.В. 
Стимулювання інноваційного розвитку підприємств харчової промисловості: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / С.В. Зосько ; НАН України. Ін-т пробл. ринку та екон.-екол. дослідж. — О., 2007. — 19 с. — укp.

Висвітлено методичні засади комплексної оцінки інтелектуального капіталу підприємств харчової промисловості на основі урахування ринкових, людських, інфраструктурних та інтелектуальних активів, що допомагає підвищити системність у використанні інтелектуального капіталу, сформувати систему управління і розробляти заходи щодо його збереження та розвитку для максимізації прибутку від інноваційної діяльності. Викладено методичний підхід до формування ціни підприємств на об'єкти інтелектуальної власності за етапами інноваційного процесу, який відрізняється комплексністю і допомагає розрахувати, а також мінімізувати витрати під час комерціалізації на кожному етапі інноваційного процесу підприємств харчової промисловості для максимізації їх доходів та зниження ризикових інвестицій в науково-технічні розробки.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-55 +
Шифр НБУВ: РА353614

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
19.

Карпенко Л.М. 
Економічний механізм підвищення прибутку підприємств харчової промисловості: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / Л.М. Карпенко ; Одес. держ. екон. ун-т. — О., 2004. — 21 с.: рис., табл. — укp.

Розглянуто соціально-економічну суть виникнення прибутку, проаналізовано його функції та значимість. Вивчено та систематизовано наукові теорії, що пояснюють феномен прибутку та порядок його утворення. Розглянуто процес формування прибутку на підприємствах за сучасних умов господарювання. Досліджено фактори формування та здійснено систематизацію видів прибутку. Запропоновано методологічні підходи до аналізу та прогнозування фінансового стану підприємств і висвітлено рівень і динаміку найважливіших техніко-економічних показників підприємств харчової промисловості Одещини, а також формування та динаміку балансового прибутку, досліджено можливості застосування факторного економічного аналізу для оцінки зміни прибутку від реалізації продукції. З урахуванням сучасних умов і тенденцій розвитку підприємств харчової промисловості даного регіону запропоновано нові економічні методи підвищення прибутку, елементи оптимальної стратегії управління прибутком та методологічні підходи до оцінки економічної ефективності заходів, спрямованих на його підвищення.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-864 +
Шифр НБУВ: РА329495

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
20.

Климчук С.В. 
Еволюція та механізми фінансової реструктуризації підприємств харчової промисловості України: автореф. дис... д-ра екон. наук: 08.00.04 / С.В. Климчук ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2009. — 39 с. — укp.

Розроблено науково-методичні основи фінансової реструктуризації підприємств харчової промисловості України й обгрунтовано механізми її здійснння у контексті підвищення ефективності діяльності реструктурованих підприємств і вдосконалення стратегії економічного зростання. Обгрунтовано методичні й теоретичні основи фінансової реструктуризації. Визначено сутність даного процесу та систему перетворень, в якій використано фінансові методи та важелі, спрямовані на максимізацію прибутку власників, що припускає трансформацію капіталу в короткостроковому періоді. Охарактеризовано етапи становлення реструктуризаційного процесу в Україні у ретроспективному оцінюванні еволюції економічної вартості підприємств. Розроблено методологію фінансової реструктуризації, побудовано алгоритм класифікації методів її здійснення. Систематизовано методи забезпечення стабілізації та досягнення фінансової стійкості за максимальної економічної вартості підприємств за фактором зональності й галузевої спрямованості. Досліджено практику реорганізації боргових зобов'язань на прикладі 11-ти угруповань ВАТ харчової промисловості різних регіонів України. Виявлено, що окремі елементи фінансової реструктуризації були здійснені, але сам процес не мав свого логічного завершення внаслідок відсутності його правового поля, затвердженого законодавством. Створено модель економічної вартості за регіональними та галузевими компонентами підприємств харчової промисловості, одержаних за окремими регіонами України за допомогою взаємозалежності властивостей диференційованої ренти та скоректованого реструктурованого фінансового потоку. Висвітлено перспективи розвитку реструктурованих формувань, які передбачають ефективне середовище трансформації капіталу підприємств харчової промисловості, визначено мотивацію даного процесу та засоби ефективного керування реорганізацією капіталу підприємств у процесі інтеграції. Запропоновано концепцію фінансової реструктуризації, створену з використанням показників поточного та придбаного потенціалу концепції антикризового розвитку, інвестиційного потенціалу та потенціалу критеріального оцінювання економічної вартості.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-93-21 +
Шифр НБУВ: РА362510

Рубрики:

Географічні рубрики:
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського