Сучасні системи виробництва овочів : [колект.] монографія / О. Д. Вітанов, В. П. Рудь, О. В. Куц, О. В. Мельник, Н. В. Чефонова, С. О. Щербина, С. М. Даценко, Д. В. Іванін; ред.: О. Д. Вітанов; Інститут овочівництва і баштанництва, Національна академія аграрних наук України. - Вінниця : ТВОРИ, 2022. - 214 c. - Бібліогр. в кінці розд. - укp.Наведено сучасні системи виробництва овочів для умов Лісостепу України - адаптивна та органічна, які є альтернативними до інтенсивної. Освоєння зазначених систем виробництва овочів передбачає біологізацію сівозмін, практичне запровадження алелопатії в овочівництві, мінімальне використання відвального обробітку ґрунту та штучних агрохімікатів, безпечні способи передсадивної підготовки посадкового матеріалу, застосування біологічних препаратів у технології вирощування і зберігання овочів, збереження родючості фунту, а також покращення якості продукції. Викладено метод створення і функціонування полікультурного агроформування. Наведено економічне обгрунтування доцільності застосування інноваційної (адаптивної) системи виробництва овочів. Досліджено стан виробництва органічної продукції в Україні та світі. Проаналізовано законодавче врегулювання органічного ринку в Україні. Увагу приділено науковому супроводу ефективного формування і функціонування органічного овочівництва. Охарактеризовано метод створення полікультурного агроформування. Наведено перелік біологічних препаратів, дозволених до використання в Україні на овочевих культурах та картоплі. Індекс рубрикатора НБУВ: П24-4
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА865940 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|