РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000800917<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Попова Н. В. 
Дослідження якості та оптимізація компонентного складу збагаченої начинки сирка в білковій глазурі / Н. В. Попова, Т. Г. Мисюра // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2021. - 27, № 3. - С. 153-162. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Зроблено аналіз сировини та наповнювачів, визначено склад глазурованого сирка (ГС) і розглянуто визначення оптимального співвідношення компонентів ГС для максимального забезпечення найвищих показників вмісту вітаміну С, beta-каротину та органолептичної оцінки (ОЛО) методом математико-статистичного аналізу. Обрано за основу глазуровану сиркову масу з використанням сиру кисломолочного 5 % жирності. Як наповнювачі досліджено 3 виду джему (обліпиховий, лимонно-імбирний і брусничний). Основа глазурі - натуральна білкова. Вибрано дескриптори для проведення сенсорної оцінки ГС та оцінено кожен зразок за інтенсивністю дескрипторів за 5-бальною шкалою. Для остаточної ОЛО побудовано профілі смаку та запаху, консистенції, кольору та зовнішнього вигляду ГС із начинкою у вигляді профілограми. Визначено співвідношення компонентів ГС із начинкою для максимального забезпечення найвищих показників вмісту вітаміну С, beta-каротину та ОЛО. Всі графічні засоби системи STATISTICA забезпечують можливість вибору вбудованого аналітичного інтерактивного методу аналізу та містять великий набір програм. За підсумками проведених експериментів побудовано області факторного простору за регресійною повною кубічною моделлю, отримано рівняння регресії. За сумісного вирішення багатокритеріальної задачі побудовано систему рівнянь. Це надало змогу встановити оптимальні параметри, що забезпечить оптимальні значення вмісту вітаміну С, beta-каротину, титрованої кислотності та органолептичної оцінки. Виходячи з органолептичного оцінювання та отриманих даних фізико-хімічного аналізу запропонованих зразків сирка з начинкою різного складу обрано найкращий зразок, що містить лимонно-імбирний, брусничний та обліпиховий джеми в певному співвідношенні.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л958.51/59

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського