Kyrychenko O. V. Lectin activity of soybean seeds = Лектинова активність насіння сої / O. V. Kyrychenko // Фізіологія рослин і генетика. - 2020. - 52, № 6. - С. 463-468. - Бібліогр.: 21 назв. - англ.Досліджено лектинову активність насіння сої як посівного, так і насіння урожаю, одержаного за передпосівної обробки посівного насіння очищеним лектином сої та композиціями на основі лектину сої й бульбочкових бактерій Bradyrhizobium japonicum 634б. Показано, що застосування композицій, які містили високі концентрації лектину сої (500 і 50 мкг/мл), призвело до збільшення рівня лектинової активності у насінні урожаю, тоді як композиція з низькою концентрацією лектину (5 мкг/мл) не підвищувала лектинову активність насіння урожаю у порівнянні до посівного насіння. Використання очищеного лектину сої у концентрації 500 мкг/мл для передпосівної обробки насіння спричиняло суттєве зростання лектинової активності в насінні урожаю. Запропоновано застосовувати для модифікації бактеріального інокулянту під сою лектин насіння сої у концентрації 5 мкг/мл з метою мінімалізації нагромадження протеїнів із лектиновою активністю в насінні урожаю сої. Індекс рубрикатора НБУВ: П213.6-38
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж61831 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|