Денисова Н. Дослідження використання цукрозамінників у технології виробництва плодово-ягідного морозива / Н. Денисова, В. Карцан, Н. Буяльська // Техн. науки та технології. - 2020. - № 2. - С. 263-268. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.Актуальність теми дослідження зумовлена необхідністю введення до раціону населення продукції, що дозволяє знизити ризики виникнення ряду захворювань, пов'язаних із порушенням обмінних процесів. Розроблення рецептури десертів з вдосконаленим білково-вуглеводним складом є достатньо складним, але перспективним завданням технологів харчових підприємств. У наукових публікаціях показано перспективність введення в рецептуру заморожених десертів жиро- та цукрозамінників, що дозволяє знизити їх глікемічний індекс. Не досліджено одночасне використання в технології виготовлення заморожених десертів протеїну та цукрозамінників. Дослідження якісних властивостей зразків плодово-ягідгного морозива з удосконаленим білково-вуглеводним складом. Проведене оцінювання органолептичних, фізико-хімічних та структурно-механічних показників зразків плодово-ягідного морозива з використанням у рецептурі протеїну, знежиреного молока та цукрозамінників - фруктози, стевії, сукралози та інуліну. Висновки: встановлено позитивний вплив фруктози та протеїну на якісні показники заморожених десертів. Розрахована собівартість сировини, що не перевищує базову. Запропоновано використання інших фруктових добавок для поліпшення вітамінно-мінерального складу продуктів. Індекс рубрикатора НБУВ: Л956-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж101341 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|