Кічура Д. Б. Сучасний погляд на технохімічний контроль продукції виноробства / Д. Б. Кічура, І. Є. Никулишин, Б. О. Дзіняк // Chemistry, Technology and Application of Substances. - 2019. - 2, № 2. - С. 85-90. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.Згідно з сучасними поглядами, забезпечення належного контролю винограду, виноматеріалу та вина незалежно від врожайності, умов року врожаю має гарантувати виробник і система забезпечення поетапного контролю на кожній ділянці виробництва. Наведено узагальнені результати методологічних розробок, запропоновані на основі існуючих методик для покращання якості оцінки виноматеріалів і вин. Методологічне забезпечення технохімічного контролю включає фізичні та хімічні показники та діапазони їх змін, методи їх аналізу та моніторинг якості продукції, науково-аналітичну інформацію. Для кожного етапу технохімічного контролю запропоновано критерії оцінювання якості виноматеріалів та готової продукції - вина. Для належного технохімічного контролю використовують інструментальні (фізичні та фізико-хімічні) та хімічні аналітичні методи досліджень. У результаті багаторічних досліджень система технохімічного контролю продукції виноробства надає можливість провести поетапний моніторинг кожної стадії виробництва та гарантувати якість отриманого вина. Індекс рубрикатора НБУВ: Л874-7
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж101738 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|