Canale L. Energy saving from tap water home treatment devices = Економія енергії завдяки побутовим пристроям очищення водопровідної води / L. Canale, G. Cortellessa, G. Ficco, A. Russi, F. Zuena // Energy eng. and control systems. - 2018. - 4, № 1. - С. 17-26. - Бібліогр.: 29 назв. - англ.Вода - єдина рідина, що використовується в їжі людини, яка представляє різні процеси виробництва та транспортування. Всі харчові рідини фактично потребують процесів виробництва та очищення в контрольованих середовищах, а також транспортування перевізниками. А воду, крім того, що процес її виробництва простіший, можна постачати як розподільними мережами, так і шляхом транспортування перевізниками. В останні роки споживання пляшкової води значно зросло не тільки для потреб здоров'я, але й для інших потреб. На практиці, лише в деяких випадках воду в пляшках використовують для реальної потреби в особливих умовах, а все більше її використовують через погану якість водопровідної води. Недавні дослідження показали, що споживання енергії, пов'язаної з пляшковою водою, може бути в 2000 разів більшим, ніж споживання енергії, пов'язане з водопровідною водою. Споживання енергії для пляшкової води головним чином зумовлене виробництвом пластикових пляшок, процесом розливу та транспортуванням/дистрибуцією. Уникаючи порівняння між пляшковою та водопровідною водою щодо хіміко-фізичних, мікробіологічних і смакових характеристик, наведено результати експериментального дослідження, спрямованого на вимірювання енергоспоживання пристроїв побутового очищення водопровідної води. Зосереджено увагу на можливих способах економії енергії під час використання очищеної води з-під крана. Індекс рубрикатора НБУВ: Н761.104
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж44046 Пошук видання у каталогах НБУВ
![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|