РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000725150<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Нездолій А. О. 
Споживні властивості цукерок для осіб з тривалим статичним фізичним навантаженням : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.15 / А. О. Нездолій; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - Київ, 2016. - 21 c. - укp.

Вперше обгрунтовано критерії оптимізації споживних властивостей желейних цукерок, що сприяють компенсації негативних проявів тривалого статичного фізичного навантаження на організм людини. Встановлено кінетику вивільнення глюкозаміну та L-карнітину з желейних цукерок за умов in vitro. Набуло подальшого розвитку наукове підтвердження властивості гліцерину підвищувати гідратаційну здатність желюючих інгредієнтів цукерок, збільшуючи кількість осмотично й адсорбційно зв'язаної води, енергію її активації. Аргументовано доцільність введення до цукеркової маси активних речовин у складі суспензії з гліцерином з метою забезпечення високого ступеня їх диспергування, і як наслідок, - біодоступності. Виявлено закономірності змін показників якості желейних цукерок для осіб з тривалим статичним фізичним навантаженням за органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками залежно від виду пакування, температурних умов і тривалості зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л868

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА423358 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського