Нездолій А. О. Споживні властивості цукерок для осіб з тривалим статичним фізичним навантаженням : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.15 / А. О. Нездолій; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - Київ, 2016. - 21 c. - укp.Вперше обгрунтовано критерії оптимізації споживних властивостей желейних цукерок, що сприяють компенсації негативних проявів тривалого статичного фізичного навантаження на організм людини. Встановлено кінетику вивільнення глюкозаміну та L-карнітину з желейних цукерок за умов in vitro. Набуло подальшого розвитку наукове підтвердження властивості гліцерину підвищувати гідратаційну здатність желюючих інгредієнтів цукерок, збільшуючи кількість осмотично й адсорбційно зв'язаної води, енергію її активації. Аргументовано доцільність введення до цукеркової маси активних речовин у складі суспензії з гліцерином з метою забезпечення високого ступеня їх диспергування, і як наслідок, - біодоступності. Виявлено закономірності змін показників якості желейних цукерок для осіб з тривалим статичним фізичним навантаженням за органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками залежно від виду пакування, температурних умов і тривалості зберігання. Індекс рубрикатора НБУВ: Л868
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА423358 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|