РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000715392<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Polova Zh. M. 
The substantiation of the technology for preparing the cream with silver citrate = Обгрунтування технології виготовлення крему зі срібла цитратом / Zh. M. Polova, H. P. Kukhtenko, Ie. V. Gladukh // Соц. фармація в охороні здоров'я. - 2018. - 4, № 1. - С. 12-20. - Бібліогр.: 12 назв. - англ.

Мета роботи - обгрунтування технології виготовлення ветеринарного крему зі срібла цитратом та дослідження впливу умов виготовлення на якість готового продукту. Матеріали та методи - дослідження проводили зі зразками крему, одержаними різними методами. Емульгування здійснювали за допомогою гомогенізатора Роlуtrоn SуstеmРТ 2500, Кіnеmаtіса АG (Швейцарія). Виготовлені зразки піддавали мікроскопічним та реологічним дослідженням. За допомогою реометра Rheolab QC, AntonPaar (Австрія) з використанням системи коаксіальних циліндрів C-CC27/SS установлено, що за сукупністю реологічних показників зразки крему суттєво не відрізняються і мають схожий профіль реологічної поведінки. Зразки мають низьку межу плину, розраховану за математичною моделлю Кассона, що свідчить про легке видавлювання з туби та нанесення на поверхню шкіри тварини. Найбільш стійкими до механічного впливу, виходячи зі значень в'язкості при нескінченній швидкості зсуву за Кассоном, були зразки, виготовлені за технологією повного змішування. Зразки, виготовлені за технологією інверсії фаз, мають меншу величину площі петлі гістерезису. Висновки: здійснено дослідження впливу технології виготовлення крему та швидкості емульгування на дисперсні та структурно-механічні показники, за якими встановлено, що при швидкості емульгування 5000 об/хв за технологіями повного змішування та інверсії фаз не спостерігається суттєвих змін. Досліджено вплив температури на стабільність дисперсної системи й установлено температурний інтервал, при якому рекомендовано здійснювати транспортування та фасування крему в туби.


Індекс рубрикатора НБУВ: П255 + Л663.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж101342 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського