Кушнір Г. В. Порівняльний аналіз методів при визначенні деяких показників якості зерна пшениці / Г. В. Кушнір, Т. Р. Левицький, І. І. Зрайло, Г. Й. Федор, Г. П. Ривак, Л. В. Курилас, О. М. Вільха // Наук.-техн. бюл. Держ. н.-д. контрол. ін-ту вет. препаратів та корм. добавок і Ін-ту біології тварин. - 2018. - Вип. 19, N 1. - С. 40-45. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.Проаналізовано дослідження з визначення якісних показників зерна пшениці, зокрема, вологи, сирого протеїну та масової частки білка у перерахунку на суху речовину, проведеними як за допомогою класичних (арбітражних), так і сучасних методів (методу спектроскопії в ближньому інфрачервоному діапазоні). Під час визначення вологи у зразках пшениці за класичним методом її вміст коливався від 10,3 до 12,5 %, а у разі визначення за методом БІЧ-спектрометрії цей показник знаходився в межах від 11,4 до 13,6 %. Під час визначення сирого протеїну за допомогою арбітражного методу за Кієльдалем та методу БІЧ-спектрометрії було встановлено, що результати досліджень не відрізнялися. Різниця між методами знаходилася в межах до 0,6 %, а під час перерахунку масової частки білка на суху речовину значення величин в основному було однакове. Індекс рубрикатора НБУВ: П212.1-38
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|