РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000676916<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Юрченко В. О. 
Дослідження дисперсного складу пилу кондитерських підприємств / В. О. Юрченко, К. С. Пономарьов, С. Д. Пономарьова // Екол. безпека. - 2017. - № 2. - С. 32-38. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.

Розглянуто проблему забруднення атмосферного повітря екологічно небезпечним пилом з розміром частинок до 10 мкм підприємствами кондитерського виробництва. Мета роботи - дослідження дисперсного складу пилу кондитерських підприємств, та визначення ефективності його вилучення існуючим на підприємстві пилоочисним обладнанням. Досліджено дисперсний склад 4 видів пилу (какао, крохмалю, цукру, борошна), утворюваного на кондитерському підприємстві, та дисперсний склад пилу, уловленого пилоочисним обладнанням. Експериментально та із застосуванням комп'ютерних програм установлено, що ефективність вилучення дрібнодисперсного пилу пилоочисним обладнанням не перевищує 80 %. Встановлено, що у пилу какао, що надходить до циклону, переважають частинки з розміром до 2 мкм, а в пилу какао, уловленому циклоном частинки з розміром до 4 мкм. У пилу крохмалю, що надходить до циклону, переважають частинки з розміром від 2 до 6 мкм, в уловленому циклоном - частинки з розміром від 6 до 12 мкм. У пилу цукру та борошна, які надходять у атмосферне повітря без очистки, переважають частинки з розміром до 4 мкм та до 16 мкм відповідно. Визначено основні характеристики пилу, необхідні для об'єктивного вибору пилоочисного обладнання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л86н632

Шифр НБУВ: Ж100076 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського