РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000670519<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Mriachenko N. 
Study of technological factors impact on the viscosity of "wheat starch - Tween 20 (E432)" system = Дослідження впливу технологічних факторів на в'язкість системи "пшеничний крохмаль-Твін 20 (E432)" / N. Mriachenko, S. Iurchenko // Ukr. Food J.. - 2017. - 6, № 1. - С. 91-102. - Бібліогр.: 16 назв. - англ.

Мета роботи - дослідження впливу технологічних факторів (температури, цукру, лимонної кислоти) на модельну систему пшеничний крохмаль- ПАР, яка є базовою основою для реалізації технології мусів із використанням пшеничного крохмалю. В'язкість модельних систем пшеничний крохмаль - Твін 20 (E432) з цукром білим і лимонною кислотою під впливом температури визначено на ротаційному віскозиметрі типу ВПН-0,2. У літературі є достатньо інформації про перебіг процесу клейстеризації різних видів крохмалів і впливу на нього різних факторів, зокрема ПАР, кислот, солей, цукру та ін., однак відсутні дані щодо впливу цих речовин на систему пшеничний крохмаль - Твін 20 (E432). Розуміння змін властивостей системи пшеничний крохмаль - Твін 20 (E432) під впливом різних технологічних факторів надасть можливість створити наукову базу для реалізації технології нової продукції з піноподібною структурою. У ході досліджень підтверджено доцільність використання Твін 20 (E432) сумісно з пшеничним крохмалем як структуроутворювача системи, який за рахунок динамічних фазових переходів за теплової обробки забезпечить необхідну в'язкість. Присутність в системі Твін 20 (E432) сприяє підвищенню температури клейстеризації крохмалю та зменшенню показників в'язкості на початку процесу, що забезпечує умови для піноутворення. Внесення цукру білого та лимонної кислоти стримує наростання в'язкості в діапазоні температур 60 - 65 <^>oC, подальше підвищення температури сприяє збільшенню показників. Таким чином, раціональними параметрами модельної системи пшеничний крохмаль - Твін 20 (E432)", що забезпечать оптимальну в'язкість, яка необхідна для одержання високих показників з піноутворювальної здатності під час збивання є: концентрація Твін 20 (E432) - 0,25 %, пшеничного крохмалю - 6 - 12 %, цукру білого - 10,0 %, температура збивання - 60 - 65 <^>oC. Дані параметри нададуть можливість отримати муси з використанням пшеничного крохмалю та Твін 20 (E432) з новими споживчими характеристиками за рахунок реалізації функціональних властивостей пшеничного крохмалю та ПАР.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л851.9-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського