Заставецька О. Основні риси трансформації господарства Тернопільської області у кінці XX - на початку XXI ст. / О. Заставецька // Наук. зап. Терноп. нац. пед. ун-ту ім. В. Гнатюка. Сер. Географія . - 2015. - Вип. 1. - С. 71-78. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.Розкрито особливості трансформації галузевої структури господарства Тернопільської області у кризовий період. Здійснено аналіз змін у окремих, передусім, у промисловості і сільському господарстві. Обгрунтовано перспективні зміни у розвитку галузей, зважаючи на досягнутий рівень розвитку господарства, його сучасну структуру і ресурсний потенціал. Встановлено, що зміни у структурі господарства області найбільше виявились у промисловості і сільському господарстві, сільське господарство стало провідною галуззю господарства, а завдяки цьому область з промислово-аграрного стала аграрним регіоном. Значно зменшилось виробництво промислової продукції у машинобудуванні і легкій промисловості, дещо менше - у харчовій, виробництві будматеріалів. Посилились позиції рослинництва, в його структурі збільшилась частка кукурудзи, сої, ріпаку, зменшилась - цукрових буряків і кормових коренеплодів. Різко скоротилося поголів'я у всіх галузях тваринництва. Доведено, що все більшого значення у виробництві валового суспільного продукту набуває сфера послуг. У перспективі ця галузь, а також сільське господарство, харчова промисловість, транспорт і рекреація стануть головними у структурі господарства Тернопільської області. Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР-4ТЕР)0
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж68937/Геогр. Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|