Куник О. М. ІЧ-спектроскопічне дослідження якісного складу вовняного жиру / О. М. Куник, О. Я. Семешко, Ю. Г. Сарібєкова // Харч. пром-сть. - 2017. - № 19. - С. 51-56. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.Проведено ІЧ-спектроскопічне дослідження якісного складу вовняного жиру, отриманого методом вичерпної екстракції та кислотним способом жиродобування з необробленої вовни та вовни після високоенергетичної дискретної обробки. В якості об'єкта дослідження використана непромита напівтонка мериносова вовна з початковим вмістом жиру 20,7 +- 0,7 %. Дослідження якісного складу вовняного жиру проводилися на ІЧ-Фур'є спектрометрі "Tensor-37" ("Bruker Corporation", Німеччина). В результаті аналізу отриманих ІЧ-спектрів визначено, що жир, вилучений з вовни після попередньої високоенергетичної дискретної обробки, в 1,2 - 2 рази менш окислений, ніж жир, вилучений з необробленої вовни. Індекс рубрикатора НБУВ: Л788.33
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|