РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000657497<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Рибалка О. І. 
Чи справді пшениця є деструктивним харчовим продуктом? / О. І. Рибалка // Физиология растений и генетика. - 2017. - 49, № 3. - С. 187-210. - Бібліогр.: 123 назв. - укp.

Проведено огляд патологій людини, таких як целіакія, алергія на пшеницю, нецеліакійна чутливість до пшениці, малабсорбція фруктози, синдром подразнення кишківника, які тісно пов'язані з певними компонентами зерна пшениці та продуктів її переробки. Увагу приділено білкам клейковини, роль яких у харчуванні людини активно дискутується. Висвітлено питання варіювання реактивності між різними видами пшениці й генотипами, внесок сучасних технологій переробки зерна у розвиток патологічної чутливості до пшениці. Причини зростання патологічної чутливості до пшениці за останні 50 років достеменно не з'ясовано, однак сучасні технології переробки зерна можуть підвищувати вміст імунореактивних і токсичних компонентів у харчових продуктах із пшениці.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р413.309 + Р413.302

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж61831 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського