РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000640074<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Shmalko O. O. 
The study on the choice of flavours for the herbal syrup with the hepatotropic action = Дослідження з вибору коригентів смаку фітосиропу гепатотропної дії / O. O. Shmalko, L. I. Vyshnevska, V. A. Megalinskyi // Вісн. фармації. - 2016. - № 4. - С. 43-45. - Бібліогр.: 8 назв. - англ.

Сиропи, одержані на основі лікарської рослинної сировини (ЛРС), становлять особливий інтерес для проведення досліджень, зважаючи на наявність власних специфічних смакових характеристик, технологію напівпродуктів, підвищену вразливість до мікробної контамінації. Проведено дослідження з обгрунтування вибору оптимального складу коригентів смаку сиропу на основі оригінальної композиції лікарської рослинної сировини (листя артишоку, плодів шипшини, трави стевії, квіток цмину, стовпчиків з приймочками кукурудзи) та вивчено параметри смаку та емоційних почуттів, які викликає розроблений лікарський засіб. У порівнянні з природним смаком сиропу, який має гіркий присмак через складові екстрактів листя артишоку, трави стевії та квіток цмину і слабокислий завдяки шипшині, а також слабосолодкий завдяки траві стевії, найвищі бали органолептичних властивостей мали зразки з кислотою лимонною (4,90), а також композицією коригентів персик/лимон і вишня/лимон (4,85 і 4,75 відповідно). Варто зазначити, що у порівнянні з контролем емоційне відчуття поліпшували практично всі дослідні зразки. Порівняльний аналіз композицій "смакової карти" показує, що найбільш комфортний смак має дослідний зразок сиропу з кислотою лимонною, яку і було обрано для подальших досліджень.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л663.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14678 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського