РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000638922<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Багацька Г. М. 
Вплив дисперсного йодиду міді на ферментативну активність дріжджових клітин Saccharomyces cerevisiae / Г. М. Багацька, Р. В. Мазуренко, С. М. Махно, П. П. Горбик // Хімія, фізика та технологія поверхні. - 2016. - 7, № 3. - С. 354-360. - Бібліогр.: 21 назв. - укp.

За допомогою методу диференціальної мікрокалориметрії досліджено вплив частинок йодиду міді (CuI) у водній суспензії дріжджових клітин на інтенсифікацію процесу їх ферментації за умов ендогенного метаболізму. Показано, що присутність частинок CuI у суспензії дріжджів призводить до порушення регулярності теплового процесу, яке проявляється в поділі стадій оводнення та їх життєдіяльності, структурною реорганізацією в системі плазмолеми для захисту дріжджових клітин від бактерицидного впливу частинок йодиду міді.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.551.1*801.1-641

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100480 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського