Ленська Н. Аналіз конкурентоспроможності підприємств АПК України на зовнішньому ринку / Н. Ленська, О. Радченко // Наук. вісн./Одес. нац. екон. ун-т. - 2016. - № 4. - С. 144-157. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.Виявлено, що явище конкуренції становить одну з основних тенденцій розвитку ринкового середовища. Визначено, що проблематика конкурентоспроможності займає одне з центральних місць в економічному аналізі різних видів господарської діяльності різних суб'єктів. Доведено, що за умов ринкової економіки стійке положення будь-якого підприємства на зовнішньому ринку визначається рівнем його конкурентоспроможності, тобто здатності виробляти та збувати продукцію, яка за ціновими і неціновими характеристиками є більш привабливою для споживачів, ніж продукція їх конкурентів. Проаналізовано сучасні проблеми підвищення економічної ефективності та конкурентоспроможності продукції сільськогосподарських підприємств на зовнішньому ринку. Розглянуто наукові підходи до сутності понять "конкурентоспроможність" і "конкурентоспроможність аграрних підприємств"; досліджено основні чинники, що стримують розвиток конкурентоспроможності останніх. Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)321-13
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж72117 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|