Опанасенко І. П. Активність та ізоформи супероксиддисмутази молока корів / І. П. Опанасенко, Д. Д. Остапів, Н. В. Кузьміна, О. І. Чайковська, О. П. Панич // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2013. - Вип. 14, № 3/4. - С. 34-38. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.Вивчено активність та спектр ізоформ супероксиддисмутази (СОД) молока корів. Встановлено, що для молока корів характерна активність СОД 10,7 - 13,1 МО/мл, яку забезпечують 2 ізоформи ензиму - цитоплазматична і позаклітинна. Активність ензиму молока залежить від періоду лактації та технологічних умов зберігання. Пастеризація молока знижує активність СОД (<$Eroman p~<<~0,05~-~0,001>), що проявляється втратою каталітично активних протеїнів ензиму, а заморожування-розморожування зумовлює втрату позаклітинної та знижує інтенсивність проявлення цитозольної ізоформ. Індекс рубрикатора НБУВ: Л95-101
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|