Попова Н. В. Гідроксикоричні кислоти сортів м'яти перцевої / Н. В. Попова // Фітотерапія. - 2013. - № 2. - С. 60-64. - укp.З листя м'яти перцевої вітчизняних сортів виділено та ідентифіковано кислоти: кофейну, хлорогенову, неохлорогенову, розмаринову, кумарову та ферулову. Вміст суми гідроксикоричних кислот визначали у сортах м'яти спектрофотометрично (від 0,1 до 0,8 %), а вміст розмаринової (0,095 - 0,15 %), кофейної та хлорогенової кислот визначали за допомогою високоефективної рідинної хроматографії. Виділено перспективні сорти м'яти за вмістом розмаринової кислоти. Из листьев мяты перечной отечественных сортов выделены и идентифицированы кислоты: кофейная, хлорогеновая, неохлорогеновая, розмариновая, кумаровая и феруловая. Содержание суммы гидроксикоричных кислот определяли в сортах мяты спектрофотометрически (от 0,1 до 0,8 %), а содержание розмариновой (0,095 - 0,15 %), кофейной и хлорогеновой кислот определяли с помощью высокоэффективной жидкостной хроматографии. Выделены перспективные сорта мяты по содержанию розмариновой кислоты. Індекс рубрикатора НБУВ: Р282.111
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж24348 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|