РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000573473<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Попова Н. В. 
Гідроксикоричні кислоти сортів м'яти перцевої / Н. В. Попова // Фітотерапія. - 2013. - № 2. - С. 60-64. - укp.

З листя м'яти перцевої вітчизняних сортів виділено та ідентифіковано кислоти: кофейну, хлорогенову, неохлорогенову, розмаринову, кумарову та ферулову. Вміст суми гідроксикоричних кислот визначали у сортах м'яти спектрофотометрично (від 0,1 до 0,8 %), а вміст розмаринової (0,095 - 0,15 %), кофейної та хлорогенової кислот визначали за допомогою високоефективної рідинної хроматографії. Виділено перспективні сорти м'яти за вмістом розмаринової кислоти.

Из листьев мяты перечной отечественных сортов выделены и идентифицированы кислоты: кофейная, хлорогеновая, неохлорогеновая, розмариновая, кумаровая и феруловая. Содержание суммы гидроксикоричных кислот определяли в сортах мяты спектрофотометрически (от 0,1 до 0,8 %), а содержание розмариновой (0,095 - 0,15 %), кофейной и хлорогеновой кислот определяли с помощью высокоэффективной жидкостной хроматографии. Выделены перспективные сорта мяты по содержанию розмариновой кислоты.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р282.111

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24348 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського