Гамуля О. В. Амінокислотний склад сировини огірка посівного / О. В. Гамуля, Ю. А. Федченкова, О. П. Хворост // Фітотерапія. - 2014. - № 4. - С. 61-63. - укp.Наведено результати якісного та кількісного складу амінокислот у сировині огірка посівного. У результаті проведених досліджень ідентифіковано 20 амінокислот, дев'ять із яких є незамінними. У кількісному відношенні в обох видах сировини переважають аспарагінова й глутамінова кислоти, в стеблі огірка посівного сорту "Джерело" - серин, в листі - лейцин. Представлены результаты качественного и количественного состава аминокислот в сырье огурца посевного. В результате проведенных исследований идентифицированы 20 аминокислот, 9 из которых являются незаменимыми. В количественном отношении в обоих видах сырья преобладают аспарагиновая и глутаминовая кислоты, в стебле огурца посевного сорта "Источник" - серин, в листьях - лейцин. Індекс рубрикатора НБУВ: Р282.111 огірок посівний + П241.71-272
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж24348 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|