РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000566555<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Рябоконь Н. В. 
Розроблення технології згущених молочних консервів з плодово-ягідними наповнювачами : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.04 / Н. В. Рябоконь; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2015. - 22 c. - укp.

Науково обгрунтовано комбінування молочної сировини з плодово-ягідними сиропами (ПЯС) у складі згущених молочних консервів (ЗМК) з цукром, що дозволяє одержати продукт зниженої глікемічності з композиційним вмістом вуглеводів і покращеним вітамінним та мінеральним складом. Вперше встановлено можливість рівноцінної заміни 4 - 6 % сахарози на вуглеводи ПЯС за зниження глікемічності згущеного продукту на 3 - 4 %. Доведено, що зниження "лактозного числа" у ЗМК з ПЯС на 5,4 - 6,1 % потребує коригування температури посиленої кристалізації у бік підвищення до 38 - 40 °С для забезпечення адекватного перебігу процесу кристалоутворення. За кріоскопічними температурами та показником активності води науково обгрунтовано досягнення ефективного консервування для ЗМК з цукром і ПЯС, що забезпечується розрахованим осмотичним тиском на рівні 16 - 18 МПа. Встановлено, що виробництво ЗМК з цукром і ПЯС з нормативними показниками якості забезпечується технологічними параметрами комбінування, до яких відносяться - склад сиропів і молочно-цукрової основи, їх співвідношення та температура поєднання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л965.11/19

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА414543 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського