Баркевич В. А. До питання з харчової та енергетичної адекватності добових раціонів основних військових підрозділів Військово-Морських сил Збройних сил України / В. А. Баркевич, В. В. Вороненко, М. І. Хижняк, В. В. Нарожнов, В. М. Алфімов // Військ. медицина України. - 2005. - 5, № 1. - С. 61-64. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.Проведено порівняльний аналіз основних пайків Збройних сил України та надано оцінку фактичного харчування військовослужбовців різних підрозділів Військово-Морських сил Збройних сил України за тижневими меню-розкладками. Проаналізовано 67 меню-розкладок. Установлено, що харчова та енергетична цінність добових раціонів підрозділів Військово-Морських сил Збройних сил України має виражену незбалансованість за рахунок білків, жирів і вуглеводів (1:0,9:5,4). Енерговміст раціонів значно перевищує калорійну вартість фізіологічної норми для осіб IV гурту напруженості праці та коливається від 4 171 (берегові частини, пайок N1) до 4 410,2 (морська піхота, пайок N3). Великий енерговміст раціонів впливає (<$E p~<<~0,05>) на збільшення числа осіб з надлишковою масою тіла (НМТ) й ожирінням. 25 % обстежених морських піхотинців мали НМТ. Достовірно встановлено (<$E p~<<~0,05>), що збільшення кількості осіб з НМТ призводить збільшення показників захворюваності військовослужбовців. Індекс рубрикатора НБУВ: Ц7,8(4УКР)431-2 + Ц66,8(4УКР)-244
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж23657 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|