Кондратюк Ю. Ю. Порівняльний аналіз методів екстрагування та розділення білків для протеомного дослідження білкових профілів коренів і бульбочок сої / Ю. Ю. Кондратюк, П. М. Маменко, А. С. Левішко, Г. М. Дрозденко, С. Я. Коць // Физиология и биохимия культур. растений. - 2013. - 45, № 3. - С. 222-229Фізіологія та біохімія культур. рослин. - Бібліогр.: 21 назв. - укp.Зазначено, що найважливішим етапом у будь-якому протеомному дослідженні є екстрагування та приготування білкових зразків. Краща розчинність білків забезпечує більш якісне їх розділення в гелі та, відповідно, ідентифікацію більшої кількості поліпептидів, а відтак - точніше виявлення відмінностей в експресії генів, що їх кодують. Проте низка методичних труднощів, пов'язаних зі складністю організації рослинної клітини, змушує добирати методи одержання препаратів білків у кожному конкретному випадку. У зв'язку з цим було проведено моніторинг методів одержання та електрофоретичного розділення білкових екстрактів із коренів і бульбочок сої, вирощеної за інокуляції Tn5-мутантами Bradyrhizobium japonicum на фоні різного азотного забезпечення. Відібрано найефективніші методи для подальшого виявлення кількісних та якісних змін білкових профілів сої. Індекс рубрикатора НБУВ: Е50*725.111.3 + Е522.926.13 Fab*72
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж61831 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|