РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000494984<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Турчиняк М. К. 
Товарознавчі дослідження споживних властивостей, якості і збереженості розробленого здобного печива поліпшеного складу : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.15 / М. К. Турчиняк; Львів. комерц. акад. - Л., 2012. - 24 c. - укp.

Встановлено оптимальну кількість включення у рецептури здобного печива насіння та борошна льону, меленого насіння винограду, меленого кореня цикорію, порошків квітів гібіскусу та дивини, сухого знежиреного молока, сухої молочної сироватки. Створено якісно нові види здобного печива без начинок і з начинкою, які збагачені поліфункціональними, біологічно активними домішками, завдяки яким знижено енергетичну цінність виробів і досягнуто задоволення потреб споживачів у дефіцитних нутрієнтах. Досліджено зміни органолептичних, фізнко-хІмічних і мікробіологічних показників у розроблених зразках здобного печива, вплив сучасних пакувальних матеріалів на їх збереженість і науково обгрунтовано підготовлені рекомендації щодо використання. Встановлено, що складові компоненти дивини, насіння винограду, кореня цикорію, гібіскусу характеризуються вираженими антиоксидантними властивостями і в 1,5 - 2,0 рази сповільнюють окислювальні та гідролітичні процеси у здобному печиві. Вивчено вплив пакувальних матеріалів і рецептурного складу на зміну якості здобного печива покращеного складу в процесі зберігання. Встановлено високу ефективність використання пакетів з метафану з метою гальмування процесів окислення та гідролізу жирів розробленого нового здобного печива. Розроблено та затверджено документацію на нові види здобного печива "Льонок", "Спокуса", "Голуба рапсодія" та "Смачне сонечко".


Індекс рубрикатора НБУВ: Л865.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА390022 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського