Стаценко Д. В. Удосконалення процесу формування верху взуття із шкіри, пом'якшеної ензимами : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.18 / Д. В. Стаценко; Київ. нац. ун-т технологій та дизайну. - К., 2013. - 19 c. - укp.Удосконалено технологічний процес формування верху взуття зі шкіри з покращеною структурою та фізико-механічними властивостями, отриманою з використанням ензимів на стадії м'якшення голини. Визначено раціональні параметри процесу м'якшення шкіри ензимами: концентрації та тривалість дії (0,03 %, та 30 хв. для ензиму Bacillus Sp. та 0,04 %, та 40 хв. для ензиму Chemizym ВН відповідно). Запропоновано математичну модель для розрахунку технологічних параметрів затягування взуттєвих заготовок з урахуванням фізико-механічних властивостей шкіри, виготовленої з використанням ензимів на етапі м'якшення, які відрізняються від властивостей існуючих матеріалів і зумовлюють досить значні деформації під час розтягу. Використання спеціалізованого програмного забезпечення для моделювання процесу формування верху взуття зі шкіри пом'якшеної ензимами дозволило визначити деформацію досліджуваного зразка залежно від прикладеного зусилля. Встановлено, що деформування пом'якшеної ензимами шкіри дозволяє зменшити розмір деталей верху взуття. Індекс рубрикатора НБУВ: М550.41
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА401759 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|