РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000485797<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Акмен В. О. 
Формування споживних властивостей дієтичних добавок з гемовим залізом для кондитерських виробів : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.15 / В. О. Акмен; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2013. - 22 c. - укp.

Визначено чинники, які впливають на процес стабілізації гемового заліза у нових дієтичних домішках ред-, фіто-, калгем, відпрацьовано їх рецептурний склад і встановлено низку споживних властивостей, що притаманні домішкам. Досліджено показники якості та безпечності дієтичних домішок за різних умов і термінів зберігання. Виходячи із визначених властивостей дієтичних домішок фіто-, кал-, редгем, запропоновано напрями використання дієтичних домішок для збагачення кондитерських виробів. Визначено раціональну масову частку дієтичних домішок для введення у рецептуру фруктово-ягідних начинок та ірису тиражованого для формування якості виробів, збагачених гемовим залізом, масового споживання, лікувально-профілактичного та лікувального спрямування. Встановлено, що чинники технологічного процесу та компоненти рецептури не впливають значною мірою на співвідношення дво- та тривалентного гемового заліза в збагачених кондитерських виробах. Вивчено показники якості нових кондитерських виробів, збагачених гемовим залізом, і визначено гарантовані терміни їх зберігання. На нові продукти розроблено пакети нормативної документації. Проведено апробацію дієтичних домішок і нових кондитерських виробів у виробничих умовах. Наведено дані економічної ефективності впровадження нових видів кондитерських виробів у виробництво. Вдосконалено методику кулонометричного титрування для визначення антиоксидантної активності об'єктів дослідження, що дозволяє проводити дослідження у нефільтрованих водних екстрактах і сприяє здешевленню установки. Запропоновано нову розмірну величину - "Одиниця аскорбінової кислоти" - ОАК (моль/100 г) для кількісного визначення показника.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л868-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА400181 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського