Корбецька О. О. Фізіологічні зміни сперміїв кнурів при різному вуглеводному складі середовищ для кріоконсервації / О. О. Корбецька // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2013. - Вип. 14, № 1/2. - С. 444-448. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.Наведено результати досліджень впливу моно-, ди- та трисахаридів у складі середовища кріоконсервації сперми кнура на активність сперміїв, переживаність та цілісність плазматичних мембран сперміїв. Найвищі показники активності після деконсервації одержано під час додавання до середовища глюкози (65,4 %), сахарози (59,4 %) і трегалози (55,3 %). Найбільше зниження активності сперміїв після розморожування встановлено під час додавання до середовища для кріоконсервації таких цукрів, як рамноза (9,8 %) і фруктоза (19,2 %). Під час використання дослідних зразків середовищ для заморожування сперми кнурів у склад яких входила глюкоза або сахароза спостерігалися вищий рівень активності сперміїв після розморожування, довший час переживаності та менший відсоток сперміїв з ушкодженою плазматичною мембраною, у порівнянні з іншими дослідними групами, що свідчить про кращу мембранопротекторну дію даних середовищ у порівнянні з іншими. Індекс рубрикатора НБУВ: П65-344.1 + П65-344.4
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|