Сірко Я. М. Стан антиоксидантної системи та вміст вітамінів A і E в організмі курей-несучок при додаванні до раціону сорбенту, збагаченого ліпідами / Я. М. Сірко, Л. В. Андреєва, А. В. Гунчак, І. Б. Ратич, Н. П. Олексюк // Біологія тварин. - 2008. - 10, № 1/2. - С. 211-215. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.Наведено дані про вміст продуктів ПОЛ, активність антиоксидантних ферментів і концентрацію вітамінів A і E у печінці та жовтку яєць курей-несучок у разі додавання сорбенту, збагаченого соняшниковою олією, до складу комбікорму. Встановлено підвищення яєчної продуктивності у курей-несучок у разі додавання до їх раціону 3 % сорбенту, збагаченого олією, у порівнянні з курами, яким згодовували 1 % соняшникової олії. Виявлено зниження вмісту продуктів ПОЛ - гідроперекисів ліпідів і малонового діальдегіду - у жовтку яєць і печінці курей-несучок у разі додавання до раціону сорбенту, збагаченого олією. У разі додавання до комбікорму, який згодовували курям-несучкам, 3 % сорбенту, збагаченого ліпідами, підвищується міцність яєчної шкаралупи. Індекс рубрикатора НБУВ: П682-272.5 + П682-451.89
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж23570 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|