Джан Т. В. Дослідження вмісту фракцій полісахаридів у плодах унабі (Zuzuphus jujuba Mill.) / Т. В. Джан, О. Ю. Коновалова, С. В. Клименко // Фармац. журн. - 2012. - № 5. - С. 85-88. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.Установлено содержание фракций полисахаридов в плодах унаби четырех культивируемых форм украинской селекции. В процессе созревания плодов унаби увеличивается содержание сахаров, уменьшается содержание водорастворимых полисахаридов (эта фракция отсутствует в зрелых плодах), пектиновых веществ и суммы гемицеллюлоз, при этом возрастает содержание гемицеллюлозы А. Содержание пектиновых веществ в зрелых плодах унаби колеблется от 0,88 до 1,29 %, гемицеллюлозы В - от 1,06 до 2,07 %, гемицеллюлозы А - от 0,16 до 0,38 % в пересчете на галактуроновую кислоту. Індекс рубрикатора НБУВ: Р282.111
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж28227 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|