Кисців В. О. Ліпідний склад тканин печінки та жовтка яєць перепелів за підвищеного рівня йоду в їх раціоні / В. О. Кисців, А. В. Гунчак, Я. М. Сірко, Б. Б. Лісна, Б. Я. Кирилів // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2012. - Вип. 13, N 1/2. - С. 29-32. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.Наведено дані про вміст загальних ліпідів, співвідношення їх окремих класів та вміст продуктів перекисного окиснення ліпідів у тканинах печінки та жовтках яєць японських перепелів за шестикратного збільшення кількості йоду у раціоні. Додаткове введення йоду в раціон перепілок сприяло зменшенню вмісту вільного та етерифікованого холестеролу та зростанню кількості фосфоліпідів у тканинах печінки. У жовтку яєць перепелів дослідної групи підвищувалась концентрація моно- і дигліцеролів і холестеролу за одночасного зниження триацилгліцеролів, у порівнянні з перепелами контрольної групи. Крім цього, спостерігалось зростання кількості ТБК-активних речовин як у тканинах печінки, так і в жовтках яєць птиці дослідної групи. Індекс рубрикатора НБУВ: П686.3-273 + П686.9-451.2
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|