Левандовський Л. В. Біологічна хімія : підруч. для студ. ВНЗ, які навч. за напрямом підготов. "Харчові технології та інженерія" / Л. В. Левандовський, В. Г. Дрюк, О. І. Семенова, Н. О. Бублієнко, С. І. Скляр; Нац. ун-т харч. технологій. - К. : НУХТ, 2012. - 362 с. - Бібліогр.: с. 357-358 - укp.Викладено основні положення біологічної хімії, що дають загальні уявлення про хімічні основи життєдіяльності тварин, рослин і мікроорганізмів. Розглянуто будову, асиміляцію та дисиміляцію основних класів біомолекул, таких як білки, нуклеїнові кислоти, вітаміни, вуглеводи, ліпіди, ферменти тощо. Охарактеризовано біохімічні процеси у харчових виробництвах. Розкрито особливості обміну вуглеводів в організмах тварин і людини. Подано інформацію про переносники хімічної енергії та деякі шляхи їх трансформації. Індекс рубрикатора НБУВ: Е0*72 я73-1 + Л80-13 я73-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА763667 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|