Бабич А. О. Селекція, виробництво, торгівля і використання сої у світі : монографія / А. О. Бабич, А. А. Бабич-Побережна. - К. : Аграр. наука, 2011. - 547 c. - Бібліогр.: 393 назв - укp.Подано інформацію про історію інтродукції, розвиток селекції, світовий генофонд і систематику сої, показано її роль як стратегічної культури у світовому землеробстві, виробництві зерна, білка, олії та біологічного азоту. Розглянуто морфологію, біологічні особливості, вимоги до умов вирощування, сортовий склад даної рослини. Охарактеризовано сучасну адаптивну сортову технологію її вирощування. Розкрито особливості вирощування сої за No-till-технологією. Описано методи переробки та використання соєвого білка у харчуванні людей і в тваринництві. Зазначено, що в рослині сої завдяки поєднанню двох процесів фотосинтезу і біологічної фіксації азоту інтенсивно синтезуються майже всі найцінніші органічні речовини, які є в рослинному світі. Проаналізовано економічні аспекти виробництва сої в США. Проведено системний аналіз експорту й імпорту даної рослини, розкрито основні маркетингові канали торгівлі нею. Розглянуто світовий баланс сої і соєвих продуктів. Висвітлено роль даної рослини у забезпеченні продовольчої безпеки цивілізації. Індекс рубрикатора НБУВ: П213.6-31 + Л912.43 + У584.357
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВС53321 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|