Рибалка О. І. Сучасні дослідження якості зерна пшениці у світі: генетика, біотехнологія та харчова цінність запасних білків : (огляд) / О. І. Рибалка, Б. В. Моргун, В. М. Починок // Физиология и биохимия культур. растений. - 2012. - 44, № 1. - С. 3-22. - Бібліогр.: 38 назв. - укp.Наведено огляд сучасних досліджень у галузі генетичних і генно-інженерних маніпуляцій із генами, що кодують біосинтез клейковинних білків пшениці. Розглянуто приклади використання високих біотехнологій, спрямованих на радикальне поліпшення технологічних і харчових характеристик білків зерна, зниження їх токсичності й алергенності, поліпшення якості сортів пшениці цілеспрямованою селекцією. Індекс рубрикатора НБУВ: П212.1-319
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж61831 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|