Воцелко С. К. Фізико-хімічні властивості мікробних і рослинних полісахаридних структуроутворювачів / С. К. Воцелко, Л. А. Данкевич, О. О. Литвинчук // Мікробіол. журн. - 2012. - 74, № 2. - С. 42-48. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.Проведено порівняльне дослідження фізико-хімічних характеристик структуроутворювачів мікробного (камедь ксантану, ксампан) та рослинного (камедь гуару, коньячний манан) походження. Серед них найкраща початкова в'язкість властива ксантану та коньячному манану. Показано, що за молекулярно-масовими характеристиками найбільший відсоток високомолекулярних фракцій має ксантанова камедь (74,3 %), ксампан (39 %) та коньячний манан (42,1 %). Встановлено, що у складі структуроутворювачів у різних співвідношеннях присутні маноза, глюкоза та галактоза, а також неідентифіковані речовини. Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*725.123 + Е50*725.123
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|