Передера Ж. О. Визначення якості й безпеки м'яса та субпродуктів / Ж. О. Передера, Н. С. Щербакова, О. С. Передера // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2011. - № 4. - С. 113-115. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.Встановлено, що основною причиною вибраковок субпродуктів є патологічні зміни, викликані інвазійними хворобами великої рогатої худоби та свиней (фасціольоз, дікроцеліоз, ехінококоз). Бактеріальне обсіменіння свинячої печінки при ехінококозі збільшилося в 35 разів, а печінки ВРХ через фасціольоз - у 40 і дікроцеліоз - у 45 разів. Продукти забою, одержані від інвазованих тварин, є небезпечними харчовими продуктами, що можуть викликати токсикоінфекції та харчові токсикози, оскільки вони контаміновані умовно-патогенною та патогенною мікрофлорою (E. coli, St. aureus, протей, сальмонели). Індекс рубрикатора НБУВ: П817.111
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|