РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000318323<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Передера Ж. О. 
Визначення якості й безпеки м'яса та субпродуктів / Ж. О. Передера, Н. С. Щербакова, О. С. Передера // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2011. - № 4. - С. 113-115. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Встановлено, що основною причиною вибраковок субпродуктів є патологічні зміни, викликані інвазійними хворобами великої рогатої худоби та свиней (фасціольоз, дікроцеліоз, ехінококоз). Бактеріальне обсіменіння свинячої печінки при ехінококозі збільшилося в 35 разів, а печінки ВРХ через фасціольоз - у 40 і дікроцеліоз - у 45 разів. Продукти забою, одержані від інвазованих тварин, є небезпечними харчовими продуктами, що можуть викликати токсикоінфекції та харчові токсикози, оскільки вони контаміновані умовно-патогенною та патогенною мікрофлорою (E. coli, St. aureus, протей, сальмонели).


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.111

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського