Чуйко А. М. Товарознавчі аспекти підвищення якості морозива з використанням нетрадиційних добавок рослинного та тваринного походження : монографія / А. М. Чуйко, О. Є. Шевченко, Г. І. Дюкарева; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2009. - 142 c. - укp.Розглянуто наукові та практичні передумови формування якості морозива з використанням нетрадиційних домішок рослинного та тваринного походження. Показано роль багатокомпонентних сумішей у раціональному харчуванні, наведено товарознавчу характеристику морозива. Описано хімічний склад, функціональні та структурно-механічні властивості молочно-білкового концентрату (копреципітату) з еламіном як перспективного напівфабрикату для виробництва морозива. Обгрунтовано шляхи підвищення якості молочного, вершкового морозива та пломбіру з використанням копреципітату та еламіну, розроблено раціональні технології його виробництва. Наведено результати комплексного й інтегрального оцінювання якості нових видів морозива, зокрема, під час зберігання. Рассмотрены научные и практические предпосылки формирования качества мороженного с использованием нетрадиционных добавок растительного и животного происхождения. Показана роль многокомпонентных смесей в рациональном питании, дана товароведческая характеристика мороженного. Описаны химический состав, функциональные и структурно-механические свойства молочно-белкового концентрата (копреципитата) с эламином как перспективного полуфабриката для производства мороженного. Обоснованы пути повышения качества молочного, сливочного мороженного и пломбира с использованием копреципитата и эламина, разработаны рациональные технологии его производства. Изложены результаты комплексного и интегрального оценивания качества новых видов мороженного, в частности, в период хранения. Індекс рубрикатора НБУВ: Л956-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА722697 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|