Одінцов М. М. Організаційно-економічний механізм формування і розвитку ринку продуктів тваринництва : автореф. дис. ... д-ра екон. наук : 08.00.03 / М. М. Одінцов; Ін-т аграр. економіки. - К., 2010. - 35 c. - укp.Вперше розширено сутність організаційно-економічного механізму за умов трансформаційної економіки як складної консолідованої системи. Теоретично, методологічно та практично обгрунтовано економічний механізм формування ємності продовольчого ринку методом економіко-математичного моделювання з урахуванням динаміки валового регіонального продукту, доходів - населення, індексу цін продовольчих товарів і грошових витрат населення на продукти харчування. Проведено комплексне оцінювання продовольчого потенціалу ринку на підставі критеріїв достатності, фізичної й економічної доступності населення щодо продуктів харчування та якісної їх структури. Обгрунтовано принципи впливу організаційно-економічного механізму на формування прогнозних рівнів попиту населенням на продукти тваринництва через еластичність попиту, доходи населення та роздрібні ціни. Вдосконалено методику проведення оцінювання стану конкурентного середовища ринку м'ясних і молочних продуктів і визначено основні елементи механізму управління конкурентним середовищем ринку. Сформульовано класифікацію областей України по функціях на національному продовольчому ринку згідно з рівнем забезпечення власним виробництвом основних продуктів харчування населення. Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)421.51
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА377518 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|