Серебряков Р. А. Розроблення процесу імпульсного електроплазмолізу тканини цукрового буряку та способу її комбінованої теплової і електричної обробки : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.12 / Р. А. Серебряков; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2002. - 21 c. - укp.Встановлено, що ефективність електроплазмолізу тканини цукрового буряку залежить від напруженості електричного поля, тривалості імпульсів і міжімпульсних пауз імпульсного електричного поля. Доведено, що зростання напруженості електричного поля підвищує ефективність електрообробки, оптимальна тривалість якої не повинна перевищувати характеристичний час прояву процесів дифузійної міграції вологи (близько 1 с для бурякової тканини). За допомогою математичного моделювання та експериментальних досліджень показано, що доцільним є проводження комбінованої термічно-електричної обробки з попереднім нагрівом сировини до температури близько <$E50 - 55~ symbol Р>C, що забезпечує умови мінімізації енерговитрат на процес електроплазмолізу. Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.3
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА323199 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|