РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000257250<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Селіванська І. О. 
Розробка технології комплексної переробки сої з отриманням консервованих продуктів : Автореф. дис... канд. техн. наук / І. О. Селіванська; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2005. - 18 c. - укp.

Науково обгрунтовано доцільність використання та технологію одержання лущеної сої з метою інтенсифікації її переробки, підвищення поживної цінності кінцевого продукту, поліпшення його органолептичних властивостей. Підтверджено технологічну необхідність попередньої волого-екстракційно-теплової обробки лущених соєвих бобів для вилучення антипоживних речовин (сапонінів, олігоцукрів, фітатів) та підготовки сої до етапу диспергування. Оптимізовано умови процесу диспергування у системі "соєве борошно - вода". Уперше визначено термодинамічні властивості молока соєвого сухого (МСС) за різних температурних режимів зберігання та встановлено залежності термодинамічних параметрів вологопереносу від рівноважного вологовмісту та температури. Побудовано математичну модель градуювання органолептичних показників режимів сушіння МСС. Проведено експериментальне дослідження кінетики сушіння побічного продукту виробництва МСС (окари) у кип'ячому шарі. Вивчено харчову цінність та біологічну дію МСС в експерименті на лабораторних тваринах. Визначено його нешкідливість, позитивний вплив на стан кісткової системи, специфічну дію на моделях пародонтиту та цукрового діабету.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.43 + Л961.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА340828 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Автореферати дисертацій 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського