Ляшенко Б. В. Розробка комбінованого процесу та пристрою смаження січених кулінарних пристроїв : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.12 / Б. В. Ляшенко; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 2002. - 18 c. - укp.Теоретично обгрунтовано та розроблено високоефективний енерго- та ресурсоощадний процес смаження січених кулінарних виробів у функціональних замкнених середовищах (ФЗС), що утворюються у разі щільного контакту заглибинами двох геометричних подібних нагрівальних поверхонь. Розроблено теоретичну теплову модель процесу та проведено дослідження тепло- та масоперенесення під час смаження січених виробів зазначеним способом, зміну їх структурно-механічних, фізико-хімічних, мікробіологічних та органолептичних показників. Запропоновано процес виробництва м'ясоовочевих котлет з використанням кабачкового наповнювача, якому властива висока адсорбційна здатність поглинати вологу та жир, що забезпечує зменшення витрат матеріальних ресурсів під час смаження. Для реалізації процесу смаження у ФЗС розроблено новий пристрій ПССВ-0,2, що відрізняється високими техніко-експлуатаційними показниками. Оцінено економічну ефективність наукових розробок і здійснено комплекс заходів щодо впровадження їх у виробництво. Індекс рубрикатора НБУВ: Л990.2-5
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА320527 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|