Тарлев В. П. Науково-технічні основи сушіння кісточкових фруктів струмами високої і надвисокої частоти : Автореф. дис... д-ра техн. наук / В. П. Тарлев; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2007. - 46 c. - укp.Здійснено науковий і практичний аналіз й удосконалено сушіння кісточкових фруктів з застосуванням токів високої та надвисокої частоти. З метою розробки процесу сушіння кісточкових фруктів визначено їх електрофізичні параметри, зокрема, <$Eroman tg delta> і <$Eepsilon prime>, а також їх залежність від частоти поля, вологості та температури продукту. Визначено кінетику процесу сушіння кісточкових фруктів з застосуванням струмів високої (СВЧ) та надвисокої частоти (СНЧ) для абрикосів і вишні. Розроблено математичні моделі для оптимізації процесу сушіння абрикосів і вишні з застосуванням СВЧ і СНЧ. Визначено, що застосування комбінованого енергопідведення - конвекція + СВЧ і СНЧ - дозволяє значною мірою інтенсифікувати сушіння. Виявлено основні технологічні режими, розроблено технологічні схеми ліній сушіння даних фруктів з застосуванням СВЧ і СНЧ. Наведено методику оптимізації якісних показників висушених фруктів. Індекс рубрикатора НБУВ: Л913.202
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА349210 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|